#12 En ovis framtid och oklara tankar om jobb

Alltså i natt drömde jag igen, ja så som jag brukar göra varje natt ;). För mig har drömmar alltid haft stor betydelse redan från det att jag var liten och min mamma frågade mig på morgonen vad jag drömt och hon försöka få mig att minnsa, hon var mycket nyfiken och hjälpte mig mer en gärna att tyda dem åt mig, vilket jag är mycket glad och tacksam över nu!
Nu när jag är äldre har drömmarna ett eget språk till mig och jag lever som en annan person på natten, det är vanliga jag sedan är det mitt drömm jag också, så olik känner jag mig på natten och dagen! Ibland är drömmarna konstiga, obehagliga och oförklarligt och ibland aldeles glaklara och tydliga och jag behöver inte nuförtiden någons hjälp för att förstå dem för det mesta. Jag brukar även få sanndrömmar som det kallas till vardags och då drömer jag ofta att någon närstående behöver hjälp eller så är det som ett tecken t.ex. drömmde jag innan min morfar gick bort att min mormor och morfar skulle flytta (Den tanken har då aldrig slagit mig och det har inte funnits i min värld att de överhuvud taget ens skulle det) men eftersom drömmen var så absurd la jag inte mer energi på det, senare på morgonen sa min mamma att morfar hade varit dålig när hon patade i telefonen med honom och han hade då yrat om att han skulle flytta, vilket var helt obegripligt för min mamma och mormor? Tre dagar senare gick han bort.... Ja det är underligt det där, farcinerande och lite kusligt på samma gång!
 
Men tillbaks till drömmen jag hade i natt, efter att jag tänkte igenom drömmen hade jag situationen jag är i ganska klar framför mig, jag måste hitta en tydlig och rak väg i mitt liv, det var min dröms budskap till mig.
 
Jag har pluggat 3år inom datorgrafik och animation men känner inte att utbildningen gett mig så värst mycket tyvärr. Det har inte varit tillräckligt fokuserat och konkret och brist på bra lärare har bara tryck inlärningslusten i botten för min del och många andra som gick i min klass. Som tur är har det gett mig NÅGOT och det är intresset för filmspråket och det visuella. Sen ska jag inte sticka under stolen med att även om utbidlningen haft mycket brister på många plan har den haft sina stunder då jag faktiskt varit inspirerad och pluggat och lärt mig mycket och dessa lärare har jag inte nog med tack till, för det har betytt otroligt mycket och har gort min utbildning värt någonting! Sen har jag blivit så mycket bättre på att rita :) Under dessa 3år har jag läst mycket om anatomi och gått mycket kurser inom conceptart drawing och 2D vilket jag är otroligt glad över :) (Jag ritar varje dag) . Dock är konkurrensen som 2D artist otroligt hög vilket har avskräckt mig från yrket en smula. Men nu när jag har ett deltidsjobb (börjar imorgon) har jag ju faktiskt möjlighet att praktisera som 2D arist på en etablerad film- eller spelstudio!! Nice!
 
 
Men jag har även en del grundliga animations kurser och kan tänka mig praktisera som animatör i 3D.
 
 
Så jag får se vart allt detta kaos leder till sen. Jag funderar också på att vidareutbilda mig mer. Ja då t.ex. http://www.animwork.dk/en/admission_ca.asp , animation Mentor (men den kostar typ 120 000kr att gå), dramatiska intitutet, konstfack eller filmskolan i köpenhamn! Ja finns mcket att välja till, man måste bara ha energi att söka det!
 
 
 
 
 
Bild från hugmyndir.weebly.com....
 
 

Kommentera här: