#2 Djurgårdens ryttarklubb

Idag kommer dagen handla om framtiden
Jag stannar lätt upp i nuet och tänker på världen runt om mig
 
blommor
träd som andas
och vatten som porlar
 
Idag kommer jag lyssna till min drivande röst som säger att jag inte får stanna upp och lyssna på ljuden runt mig
jag ska blunda för världen och skapa det som längtar ut
t.ex. den här bloggen
den längtar ut
och jag har städat
 
För att förtydliga min känsla måste jag nämna min dröm som handlade om Djurgårdens ridskola där jag red där när jag va liten, det va en konstig värld som bara jag och min syster hade tillsammans!
 
I drömmen åkte vi (jag och min syster) tillbaka dit för att rida. Min syster hade redan valt en häst hon ville rida på, det va inget svårt val för henne för henne fanns bara ett alternativ och det var att välja den lydigaste/bästa hästen, för mig fans inga raka vägar när det kom till ett val, jag ville välja en häst jag tyckte passa ihopp med mitt inre och speglade en personlighet som hade egen vilja. Jag såg en häst jag kanske skulle vilja rida på, men vid en närmare blick det visade sig den lilla smala hästen vara en unghäst som inte ens hade haft en sadel på sig så det valet gick ju bort direkt. Helt plötsligt sa min syster sa att hon inte förstog vem som ville rida på den minsta hästen som va en liten shetlandsponny. Eftersom min syster viste vad hon ville ha för häst innan mig och hade en plan i sitt sätt att välja, tänkte jag att hon automatiskt hade "rätt" eller gorde rätt. Innerst inne ville JAG rida på den minsta hästen i stallet vilket jag visste var omöjligt och jag höll det som en hemlighet inombords.
 
(hopp i drömmen)
 
Vi skulle sedan hem från stallet och hade brottom, min syster som är mer tids medveten en jag och ville hinna med en buss (det gick ca 1 gång i halvtimmen) drog mig, jag kändes hennes hand om min och hur hon i en sorts besvärad omtanke försökte få mig att springa. Jag förstod att hon ville att jag också skulle hinna till samma buss men jag hade inget behov av det, jag va nöjd där jag va, jag ville inte ta mig ifrån djurgården hem (i verkligheten slutade det med att hon ibland åkte hem före mig). I stallet va jag ju fri, så varför ha brottom. Men för Ellis skull så fick ja dåligt samvete att jag inte ville göra som hon ville och hinna med busen så vi i sin tur kom hem i tid till middagen, jag fick även dåligt smavete för att jag viste att mamma ville att vi skulle komma hem eftersom vi va ganska små. 
 
Men mitt i allt dragande kände jag att det inte va rättvist att hon skulle dra mig, jag kände hur en vilja reste sig inombords och jag slog upp ögonen. Tänkte genast igenm drömmen för att försöka komma ihåg detaljerna. 
 
När jag tänkt igenom det jag kom ihåg av drömmen hade jag bestämt mig. -Folk ska inte ska kunna/vilja dra med mig hur som helst, jag blir otroligt trött av det och det resulterar bara i en sorts energilöshet från alla parter. Men då måste jag va mer aktiv i att FATTA beslut också. Jag har en för svag röst inombords eftersom att samhället och andra starkare krafter överöstar allt.
 
Men nu är jag medveten om det. Jag ska inte tvivla mer. Jag ska i alla fall göra mitt bästa
 
jag hoppas att min dröm blir sann
 
 
 
 
 
 bild från hastarnapadjrk.weebly.com 

Kommentera här: