#3 Feng shui

Sedan jag börjat läsa en bok om Feng Shui blivit riktigt inbiten anhängare. Hängivet ger jag varje detalj omsorg och min närvaro börjar se klarare ut en vad jag någonsin kan minnas att den varit tidigare. Jag tycker alla borde prova det eftersom det är så konkret, enkelt och handlar om att må bra. Jag har alltid haft svårt att hålla koll på städning och ordning runt mig men med hjälpen av feng shui har jag en bra motivation till allt sånt. Jag har insätt att allt i livet går att göra med ett leende och inte heller behöver vara en börda.
 
 
Min korta lilla sammanfattning om det jag lärt mig av feng shui:

  •  Allt du ser runt omkring dig i din lägenhet/hus symboliserar något och är "summeringen" av det liv du lever. Vasen du fick av mamma, den gamla tavlan som du gjorde när du va liten, gammla vodka flaskor eller en trasig fotölj för att bara nämna några saker som kanske finns hemma hos dig? Ha enbart sånt som får dig att associera till BRA och positiva saker t.ex. har du något du egentligen inte gillar städa bort det, ger någon detalj i din närvaro obehag, t.ex. den sträva handuken, det missfärgade klädesplagget eller den dåligt sittande skon du inte har hjärta att göra dig av med, gör dig av med det, ja ALLT som inte känns enbart bra och analysera samtidigt varför det inte får dig att må bra. Det finns ingen mening att ha kvar sakar i onödan eftersom det tynger dig och hindrar dig från ett lyckligt och harmonisk liv. Håll ditt liv rent i meningen att allt du omger dig av ska ge dig energi, inte tar.

  • Skapa laddade positiva symboler genom att köpa sånt som står för positiv utveckling, styrka och förverkligandet av drömmar. Sätt upp bilder på förebilder och kanske en tavla som symboliserar i vilken riktning du vill att ditt liv ska gå. Sakar som man kan sätta upp är djur som ger en styrka, männsikor man beundrar, bilder på en resa man vill ha råd med och likande. Ibland kan världen vara förvirrande, hjälp dig själv med att göra din närmaste omgivning till en kompass för att du ska kunna rikta din energi i kosntruktiva riktningar istället för att grubbla och vara i onda cirklar.

  •  Tänk på vad det första du ser är på morgonen, ett bra tips är att ta ett foto i sängen på väggen framför dig. Analysera bilden och tänk hur du kan göra för att få bästa möjliga start och avslut på dagen!

  •  Ha mycket växter i din omgivning som är välskötta. Har du misslyckats med många växter tidigare be om hjälp på en handelsträdgård om lättskötta växter och förklara för expediten vad dina tidigare misstag berott på, kanske passar inte en växt som vill ha lite vatten dig utan en som kräver vatten en gång om dagen bättre? Ge dig själv tid på att lära dig om hur man sköter växter du inhandlar och se alltid till att ha med namnet på växten med dig från affären så du i lugn och ro kan kolla upp vad det är för något hemma. Ta bort vissna blommor och blad på alla dina växter så de alltid ser friska och starka ut! Det är Bättre med ett grönt blad en en hel kvist med visset (Ett glas kan va halv fullt eller halvtomt)! Ett tips är att gödsla växterna också för att få fortsatt god tillväxt!

  • Omge dig av mycket natur material och varma färger, undvik enbart vita inredningar och skrikiga färger på väggarna. Ha mycket olika källor för belysningen i olika styrkor och glöm inte att tända upp i din lägenhet när det är mörkt, speciellt viktigt i Sverige under de mörka årstiderna. 

  • Ha alla elementen i din inredning d.v.s Jord, Vatten, Eld, Luft och Metall. Arrangemang med fontäner,akvarium, vatten växter, öppen spis för eld eller tända ljus, trä möbler eller golv, metall i olika urformaden (t.ex. lampor eller bord) och jord elemetet i form av t.ex. växter eller saker som lerkrukor, skulpruter och bilder på grönska/frukt/mat. Luft är bra att ha men jag har själv inte haft det i min irnedning, funderar på att införskaffa mig en fläkt eller något för att skapa cirkulation hemma. 

 
 
Min nya fina rosa cyklamen som har en svag fräsch doft som påminner om hyacinter. Den ska lysa upp hösten och ge mig inspiration i sin vackra kruka i Feng shui anda :)

Kommentera här: