#115 Nöjd

Jag har länge gått runt och varit missnöjd med en lång rad saker med mitt utseende. Egentligen försöker jag fokusera på omateriella värden men just utseende är min svaga punk. Utseende är ju egentligen inte något materiellt då det speglar hur du mår och det är ditt verktyg att uttrycka dig, såklart man vill bry sig, men på rätt sätt så att säga :)! Hur om helst har jag nu en tillfredsställd och nöjd känsla om det mesta, mitt hår, min kropp, min hy osv.. Det är som att alla bitarna har fallit på plats och min kropp börjar balanseras frå oharmonin som varit rådade ett tag nu. Jag är inte omöjlig att tillfredsställa jag har bara haft otur som på olika sätt bidragit till mitt missnöje.

Till att börja med har jag gjort modelljobb som har krävt att jag ändrat (färgat/klippt) mitt hår på sätt jag inte gillar. Sen är mitt hår väldigt svårt att få bra volym i och jag har helt rakt hår som utöver allt detta lätt blir slitet i topparna när jag färgar eller blonderar det. Jag har otaliga gånger svurit på att jag aldrig mer ska röra mitt hår med färg eller blekning. Men nu har jag i alla fall en frisyr som inte är så slitet och med en färg och längd som jag gillar. Det är otroligt skön känsla kan jag lova och vägen hit har varit lång. Men nu när jag är här känns allt så okomplicerat på ett bra sätt.

Något annat är att jag haft en torr fläck på kinden. Den sedan växt till sig på vänstra sidan av mitt ansikte, det har lixom blivit ett fält av små röda prickar och rödaktig rodnad runt ner mot käken som nu på senare tid ser ut som några små små finnar som ligger UNDER min hy, alltså det är ixom inga finnar man kan klämma utan dem ligger inbäddade i huden (WTF). Detta har jag haft problem med i snart 2år vilket har oroat mig på många plan och nästintill gjort mig galen. Jag har prövat allt (Allt utom kemisnk peeling då jag inte gillar metoden) -Corison, hundläkare, aloevera, jojoba olja, tvål och vatten, olika ansiktskrämer, bivax, ättika, kräm för frostskadad hud, olika ansiktsmasker, bara låta det vara osv.. och NU äntligen har jag kommit underfund med hur jag botar mig själv, jag använder sårsprit  som jag sprayar på 2 gånger om dagen och torkar bort noga med bomull och sedan antibakteriell creme på natten efter jag spritat det en gång. Det funkar ju jätte bra, nu är det bara 5 prickar kvar och jag känner mig helt plötsligt lugn, lugn i själen. Jag känner mig stolt över att jag inte har gett upp och hela tiden sökt efter lösningar... :) Så sköönt. Men ska inte ta ut hela vinsten i förskott för det aldra svåraste är kvar och det är ju att till 100% bli av med alla symptom. 

Ja så dessa två viktiga igredienser i mitt liv som tagit otoligt mycket av min tid har ÄNTLIGEN börjat släppa taget om min själ. Konstigt att man är så känslig, konstig att man inte kan hålla sig stabil och konstigt att hudläkaren inte kunde se vad jag hadde för utslag.

Love L
 
 

Kommentera här: