#118 Ett fake skönhetsideal

Hejsan
Jag har senaste tiden börjat intressera mig för vad som gör en kvinna vacker och vad våra ideal är. I vårat samhälle inser vi inte HUR extrema ideal vi lever i eftersom vi är mitt uppe i dem. Som vissa blir förvånade av tatueringar, uttänjda öron och läppar eller att halsen blir lång av metall ringar. Men det folk inte tänker på idag att folk skär upp ansiktet och syr ihop det för att ta bort rynkor, vi skär upp huden och lägger in plast och syr in det permanent som bröst förstoring och vi injicerar gift i ansiktet för att det ska förlamas d.v.s botox.

Hur som helst är ALLA kvinnor vi ser i media idag under påverkan av onaturliga saker. De har onaturliga dieter, alla modeller med långt hår har i princip löshår, nästan alla gör läppförstoring, alla har foundation som gör att huden ser yngre och fräschare ut. ögonfrans förlängningar, ögonskugga, mascara, läppstift, de färgar i princip alltid håret på dyra hårsalonger, de gör t.o.m ibland injektioner i kindben och liknande, och i regel bleker alla sina tänder :)

Jag skriver detta därför att jag har trott att många kändisar har någon typ av super genetik, men så ser det inte ut utan de spenderar bara otroliga summor och tid på sitt utseende.

Sedan kan jag lägga till att 9 fall av 10 ser vi kändisar på tv eller på bild och då oftare på bild. Och i regel är alla bilder photoshopade till att ha bättre hud, smalare, ha snyggare hår sedan lägger den perfekta belysningen skuggor på helt rätt ställen och snygg highlight i hela ansiktet och på kroppen som lyser bort ojämnheter och skuggor som framhäver rynkor osv..

Så deras perfekta utseenden är tyvärr inte magi, utan helt enkelt ett tidskrävande arbete. Så nästa gång ni ser en snygg bild på någon som ser naturligt snygg ut, tänk på att ingen är naturligt så snygg...

 
Här under skriver vad vad jag med 90% säkerhet tror att de har gort för att se bra ut:
 
Färgat hår, klippt för mindre en 1 -2veckor sedan, fyllt i ögonbrynen, foundation, mascara (frmodligen lösögonfransar också), highlight med vitt vid ögonvrån, under ögonbrynen och på kindbenen, eyeliner, läppglans och läppstift sen en lippliner och sist en rejäl blekning av tänderna. Sedan en mjuk belysning som ser ut som dagsljus inne i en studio och sist men inte minst photoshop för att mjuka hunden, kolla t.ex. vid nyckelbenen som är super mjuka och ja rent allmänt ser jag att huden blivit retusherad. 
 
 
 
Mascara, fyllt  ögonbrynen, färgat sitt hår, lockat med stora lockar och löshår, läppförstoring, rouge på kinderna, highligt på ögonlocken, under ögonbrynen, på näsan och kindbenen, mascara, en ljus consealer under ögonen, eyeliner. HBilden är tagen med en starkt ljus rakt frammifrån som slätar ut huden. Om bilden inte är rtushrad har hon myket puder som mattar ner huden och jämnar ut den ovanpå foundation.
 
 
Gansa säker på att hon har plattat håret och har hårfärlägning. Blekt tänderna. Läppförstoring, massa foundation, hon har fyllt i ögonbrynen med ögonskugga och sedan målat med brun/genomskinlig mascara på stråna uppåt,  sotade ögon med mycket eyeliner och läsögonfransar med mycket mascara. Bröstförtoring.
 
 
 
 
Fake tan, blondetat hår, highligts på näsbenet, kindbenen, på ögonbryns kanten och ögonvrån. Lösögonfransar, läpppena, läppstift, läppglans, foundation och counturer under kindben, på panna och runt ögon, näsa och haka. 
 
 
PHOTOSHOP! Löshår, lockat hår, vet ej om läppförtoring kan var fallet här, ser extremt stora ut för att vara så smal men vet ej ser ju ganska naturligt ut (på en överviktig kvinna kan ha dessa läppar men inte en size 0 person). Starkt mjukt ljus -lite starkare en dagsljus, foundation, bronze sotade ögon. Men så mycket photoshop att man inte kan se sminket.
 
Läppförtoing, löshår, photoshop, starkt ljus (tror med blixt) och smink. Väldigt photoshopat kan man se på huden på kindbenen och runt näsan. cat eye sminkning med mycket eyeliner och highlight på kinder, nästa och runt ögonen. Counturer under kindben och haka. 
 
 
 
 

Kommentera här: