#121 Matlagning

Matlagningen här hemma förbättras mycket hela tiden. Både jag och min man gillar att laga god mat och vi gillar att äta mat så vi gillar att göra riktigt god mat som också är nyttig. Vi har nästan helt laga annan mat en vegi slutat med gris/ko kött och fokuserar på fisk eller vego, ofta blir det med fisk och det känns otroligt bra! Dels därför att det går att göra så mycket goda saker men det är också en utmaning men även moraliskt att man inte stödjer en industri där djur är totalt utan värdighet och värde. Vi köper även ekologiska ägg och mjölk så känns som vi faktiskt har hittat en balans i den hemska mat industrin som känns okay trotts att vi båda är inbitna "köttätare".

Denna vecka har jag gjort en thai fiskgryta med kokos , ingefära och lime med jasminris till. Det blev otroligt gott, igår blev det panerad fisk med haricoverts, ruccola, tomat och potatis. Det blev också bra med tanke på att det var första gången som jag panerade fisk själv och det blev riktigt bra!

Min man har också uppmärksammat att jag blivit bättre på matlagningen och har ger mig mycket beröm vilket gör att jag såklart blir mer ivrig på att pröva nya saker och bli bättre. Han är världens bästa person att laga mat till min älskling!

Min man har lagat en otroligt god fiskgryta också och jag njuter av bara tanken på den. Det har faktiskt blivit en ny dimension i mitt liv att gilla mat, det är nytt för mig. Jag har aldrig riktigt uppskattat mat, snarare godis och efterrätter men nu känner jag hur jag fullständigt lyser av iver att få äta olika saker. Jag har blivit modigare också och prövar saker, i vintras när vi var på Pong Asiatiska buffé i Stockholm (som förövrigt är BÄST) så prövade jag friterade kyckling fötter vilket jag fortfarande får kväljningar av att tänka på men det va själva grejen att jag vågade som jag känner mig stolt över. Jag har knappt vågat äta senap på min korv (vilket jag f.ö gjorde första gången i helgen), sushi p.g.a algerna eller äta stuvad spenat. Men den tiden är över nu och jag känner mig mycket nöjd med min utväckling, 

 
(Bild från: http://www.miryemek.com/content/galeri/b/09.jpg)
 
 
 

Kommentera här: