#154 Naturmedicen, förkylningste, äppelcidervinäger

Jag har sedan jag varit liten älskat naturmedicin. Jag gillar tanken på att vi är en del av naturen och att vi med tanke och intelligens kan förstå våran sjukdoms situation. Det är när vi inte förstår som vi behöver starka läkemedel som bara slår ut allt. Varför ska vi bedöva hostan när den behöver läkas? Varför ska vi ta avdämpande smärtstillande medel när vi behöver lära oss att känna mer?

Något jag alltid gjort är att plocka örter. Jag gillar kryddor, bara doften av en ört som är nyttig gör att jag känner mig helt underbar innombords och genast bättre. Sedan är det pyssligt att hänga upp små knippen och torka dem och det är vacker att ha hemma!
 
Dagen tips på förkylningste riktigt bra!
Naturligt atibakteriellt och stärker imunförsvaret. Gör såfort du börjar känna dig lite låg och behöver energi eller är sjuk.
Koka ingefära och citron i vatten i ca 20min. Gör en stor laddning som du kan ha i kylen och värma när du behöver.  Ta fram, värm upp och tillför mjölk, honung och kanel. Underbart som en immunförsvars stärkande dryck och en härlig smak som är ganska stark. Har gett detta till min kille som varit förkyld och han älskar det!
 
 

http://www.huskurer.net/ är en sida jag börjat läsa lite på, de har bra tips och man får kolla runt lite för att läsa om vad de skriver där.
 
Så idag följde jag deras råd och köpte jag en äppelcider vinäger som innehåller en moder d.v.s en flytande trådig vit sak som är väldigt nyttig. Kanske fungerar, det ska vara en äppelcidervinäger som är ofiltrerad, kallpressad och ekologisk. Den jag köpte kostade runt 40kr så det va inte alls farligt. Ska dricka ett glas vatten med 1msk vinäger i varje dag så får jag se.

På huskurer.net står det vad är det bra för;

Matsmältning. Tag en matsked äppelcidervinäger i ett glas vatten 15 minuter före maten för att underlätta din matsmältning.

Sura uppstötningar. Använt varje dag kan äppelcidervinäger minska problem med sura uppstötningar och halsbränna. Men eftersom folk med dessa problem kan ha svårt att hantera sura saker bör den spädas ut mer än vanligt.

Magkramp, uppkördhet, gaser i magen. Pektinet i äppelcidervinäger lugnar hela matsmältningssystemet och kan hjälpa med många av symtomen associerat med IBS och liknande åkommor.

Förstoppning. Äppelcidervinäger har en milt laxerande verkan vid kronisk förstoppning, men brukar inte orsaka lös mage hos dem med normal avföring.

Candida. De svampdödande ämnena i äppelcidervinäger kan hjälpa att hålla kontroll på överväxt av candidasvamp. Ättiksyran och äppelsyran är bakteriedödande, virusdödande och svampdödande och hjälper till att balansera tarmfloran.

Immunstärkande. Med en mer balanserad tarmflora stärks immunförsvaret. Många rapporterar färre förkylningar när de tar äppelcidervinäger dagligen.

Äppelcidervinäger hjälper lymfsystemet och är slemlösande, vilket med tiden kan underlätta problem som täppta bihålor, förkylning, och allergi.

Diabetes och blodsockerspikar. Ättiksyran verkar fördröja förbränningen av enkla kolhydrater, vilket jämnar ut bergen och dalarna i blodsockernivåerna. källa Därför kan ett dagligt intag av äppelcidervinäger vara förmånligt för både diabetiker och de på en högkolhydratdiet.

Högt blodtryck. Äppelcidervinäger kan hjälpa dem som lider av högt blodtryck.


Detoxifiering. En msk äppelcidervinäger i ett glas vatten dagligen har en detoxifierande och renande effekt på levern.

Viktnedgång. Ättiksyran i äppelcidervinäger motverkar kroppens ackumulering av fett och leverlipider. källa Pektininnehållet verkar också hindra kroppens förmåga att ta upp fett. Ett glas äppelcidervinägervatten innan maten brukar också minska hungerkänslorna.

Halitos, dålig andedräkt. Syrorna i äppelcidervinäger dödar bakterierna som orsakar halitos. För att göra ett munsköljningsmedel, tag en matsked ÄVC i en halv dl vatten och skölj ca 20-30 sekunder.

Hudproblem. Äppelcidervinäger hjälper din hud att få ett bättre pH-värde. Badda huden med 1/3 ÄVC till 2/3 vatten mot acne, eksem och andra hudproblem. Kan vara ännu effektivare om det samtidigt används invärtes.

Rastlösa ben. Att dricka äppelcidervinäger vatten regelbundet kan hjälpa kroppen att höja låga kaliumnivåer – en tänkbar anledning till rastlösa ben.

Basgörande. Äppelcidervinäger höjer kroppens pH-värde – en avgörande faktor i en mängd sjukdomar och åkommor.

Allmänt stärkande och energigivande. Det kan vara en effekt av alla andra fördelar, men många tycker de får mer energi och uthållighet av att inta äppelcidervinäger dagligen.


 
 
 

Kommentera här: