0 Läs mer >>
Nu var det någon dag sen jag skrev här, igår mådde jag bara för dåligt för att kunna skriva, eller jag skrev, men sen tog jag bort allt hihih. Hela inlägget va så insnöat och argt så jag kände att det är bättre att inte publicera det, varför omge sin blogg av fuckt upp inlägg som bara handlar om att mitt liv är retarded och aldrig kommer bli bra??? Kanske skulle jag kunna publicera det om jag hade 1000st psykiskt störda läsare, men nej det har jag inte, jag har bara mig som skriver, så det kommer aldrig hända. Du får gärna kommentera om du känner att du på några sätt har sjukdommar eller är stöd så kan jag hålla räkningen...
 
 
Idag känner jag mig skör och uppriven. Jag har haft ett bråk med min pappa vilket resulterade i att det tog all min energi jag hade. Det suger, jag undrar hur lång tid jag kommer behöva för att få tillbaka den? Säkert 3-5 dagar ostört. Men tyvärr lär det ta längre tid eftersom jag ska träffa honom 3 dagar och då kommer han säkert få mig mer ur balans, ovanpå det ska jag också träffa min mamma, min underbara, fina, vackra, nevrotiska och stressiga mamma. Hon har jag i alla fall lättare att prata med, även om hon ofta stressar mig, men hon känner mig så bra, tror igen känner mig så bra och vet så väl hur jag är, ja min mormor har bra koll också. Men med min pappa som är galen, hysterisk, stark, karismatisk och sorgsen så blir det obalans, tror han inte kan lugna sig i sitt inre eller något. Alltid så blir det så, vi är som två likadana pusselbitar som bara inte går ihopp, men ibland kan vi se livet på samma sätt och det är underbart. Han och jag är så lika på många sätt. Jag är också lik min mamma, men på vilket sätt kan jag inte förklara?
 
Nu ska jag ta 3 djupa andetag, se klart filmen chicago och dricka en kopp te, sen ska jag ut en sista promenad med hundarna och tillsist äntligen ska jag sova, välbehövt. Hela dagen har varit extremt krävande. Varför? Ja vet inte, många anledningar!
 
Kram på er och hoppas er dag varit bättre en min!

#4 The end of the day...

0 Läs mer >>
Sedan jag börjat läsa en bok om Feng Shui blivit riktigt inbiten anhängare. Hängivet ger jag varje detalj omsorg och min närvaro börjar se klarare ut en vad jag någonsin kan minnas att den varit tidigare. Jag tycker alla borde prova det eftersom det är så konkret, enkelt och handlar om att må bra. Jag har alltid haft svårt att hålla koll på städning och ordning runt mig men med hjälpen av feng shui har jag en bra motivation till allt sånt. Jag har insätt att allt i livet går att göra med ett leende och inte heller behöver vara en börda.
 
 
Min korta lilla sammanfattning om det jag lärt mig av feng shui:

  •  Allt du ser runt omkring dig i din lägenhet/hus symboliserar något och är "summeringen" av det liv du lever. Vasen du fick av mamma, den gamla tavlan som du gjorde när du va liten, gammla vodka flaskor eller en trasig fotölj för att bara nämna några saker som kanske finns hemma hos dig? Ha enbart sånt som får dig att associera till BRA och positiva saker t.ex. har du något du egentligen inte gillar städa bort det, ger någon detalj i din närvaro obehag, t.ex. den sträva handuken, det missfärgade klädesplagget eller den dåligt sittande skon du inte har hjärta att göra dig av med, gör dig av med det, ja ALLT som inte känns enbart bra och analysera samtidigt varför det inte får dig att må bra. Det finns ingen mening att ha kvar sakar i onödan eftersom det tynger dig och hindrar dig från ett lyckligt och harmonisk liv. Håll ditt liv rent i meningen att allt du omger dig av ska ge dig energi, inte tar.

  • Skapa laddade positiva symboler genom att köpa sånt som står för positiv utveckling, styrka och förverkligandet av drömmar. Sätt upp bilder på förebilder och kanske en tavla som symboliserar i vilken riktning du vill att ditt liv ska gå. Sakar som man kan sätta upp är djur som ger en styrka, männsikor man beundrar, bilder på en resa man vill ha råd med och likande. Ibland kan världen vara förvirrande, hjälp dig själv med att göra din närmaste omgivning till en kompass för att du ska kunna rikta din energi i kosntruktiva riktningar istället för att grubbla och vara i onda cirklar.

  •  Tänk på vad det första du ser är på morgonen, ett bra tips är att ta ett foto i sängen på väggen framför dig. Analysera bilden och tänk hur du kan göra för att få bästa möjliga start och avslut på dagen!

  •  Ha mycket växter i din omgivning som är välskötta. Har du misslyckats med många växter tidigare be om hjälp på en handelsträdgård om lättskötta växter och förklara för expediten vad dina tidigare misstag berott på, kanske passar inte en växt som vill ha lite vatten dig utan en som kräver vatten en gång om dagen bättre? Ge dig själv tid på att lära dig om hur man sköter växter du inhandlar och se alltid till att ha med namnet på växten med dig från affären så du i lugn och ro kan kolla upp vad det är för något hemma. Ta bort vissna blommor och blad på alla dina växter så de alltid ser friska och starka ut! Det är Bättre med ett grönt blad en en hel kvist med visset (Ett glas kan va halv fullt eller halvtomt)! Ett tips är att gödsla växterna också för att få fortsatt god tillväxt!

  • Omge dig av mycket natur material och varma färger, undvik enbart vita inredningar och skrikiga färger på väggarna. Ha mycket olika källor för belysningen i olika styrkor och glöm inte att tända upp i din lägenhet när det är mörkt, speciellt viktigt i Sverige under de mörka årstiderna. 

  • Ha alla elementen i din inredning d.v.s Jord, Vatten, Eld, Luft och Metall. Arrangemang med fontäner,akvarium, vatten växter, öppen spis för eld eller tända ljus, trä möbler eller golv, metall i olika urformaden (t.ex. lampor eller bord) och jord elemetet i form av t.ex. växter eller saker som lerkrukor, skulpruter och bilder på grönska/frukt/mat. Luft är bra att ha men jag har själv inte haft det i min irnedning, funderar på att införskaffa mig en fläkt eller något för att skapa cirkulation hemma. 

 
 
Min nya fina rosa cyklamen som har en svag fräsch doft som påminner om hyacinter. Den ska lysa upp hösten och ge mig inspiration i sin vackra kruka i Feng shui anda :)

#3 Feng shui

0 Läs mer >>
Idag kommer dagen handla om framtiden
Jag stannar lätt upp i nuet och tänker på världen runt om mig
 
blommor
träd som andas
och vatten som porlar
 
Idag kommer jag lyssna till min drivande röst som säger att jag inte får stanna upp och lyssna på ljuden runt mig
jag ska blunda för världen och skapa det som längtar ut
t.ex. den här bloggen
den längtar ut
och jag har städat
 
För att förtydliga min känsla måste jag nämna min dröm som handlade om Djurgårdens ridskola där jag red där när jag va liten, det va en konstig värld som bara jag och min syster hade tillsammans!
 
I drömmen åkte vi (jag och min syster) tillbaka dit för att rida. Min syster hade redan valt en häst hon ville rida på, det va inget svårt val för henne för henne fanns bara ett alternativ och det var att välja den lydigaste/bästa hästen, för mig fans inga raka vägar när det kom till ett val, jag ville välja en häst jag tyckte passa ihopp med mitt inre och speglade en personlighet som hade egen vilja. Jag såg en häst jag kanske skulle vilja rida på, men vid en närmare blick det visade sig den lilla smala hästen vara en unghäst som inte ens hade haft en sadel på sig så det valet gick ju bort direkt. Helt plötsligt sa min syster sa att hon inte förstog vem som ville rida på den minsta hästen som va en liten shetlandsponny. Eftersom min syster viste vad hon ville ha för häst innan mig och hade en plan i sitt sätt att välja, tänkte jag att hon automatiskt hade "rätt" eller gorde rätt. Innerst inne ville JAG rida på den minsta hästen i stallet vilket jag visste var omöjligt och jag höll det som en hemlighet inombords.
 
(hopp i drömmen)
 
Vi skulle sedan hem från stallet och hade brottom, min syster som är mer tids medveten en jag och ville hinna med en buss (det gick ca 1 gång i halvtimmen) drog mig, jag kändes hennes hand om min och hur hon i en sorts besvärad omtanke försökte få mig att springa. Jag förstod att hon ville att jag också skulle hinna till samma buss men jag hade inget behov av det, jag va nöjd där jag va, jag ville inte ta mig ifrån djurgården hem (i verkligheten slutade det med att hon ibland åkte hem före mig). I stallet va jag ju fri, så varför ha brottom. Men för Ellis skull så fick ja dåligt samvete att jag inte ville göra som hon ville och hinna med busen så vi i sin tur kom hem i tid till middagen, jag fick även dåligt smavete för att jag viste att mamma ville att vi skulle komma hem eftersom vi va ganska små. 
 
Men mitt i allt dragande kände jag att det inte va rättvist att hon skulle dra mig, jag kände hur en vilja reste sig inombords och jag slog upp ögonen. Tänkte genast igenm drömmen för att försöka komma ihåg detaljerna. 
 
När jag tänkt igenom det jag kom ihåg av drömmen hade jag bestämt mig. -Folk ska inte ska kunna/vilja dra med mig hur som helst, jag blir otroligt trött av det och det resulterar bara i en sorts energilöshet från alla parter. Men då måste jag va mer aktiv i att FATTA beslut också. Jag har en för svag röst inombords eftersom att samhället och andra starkare krafter överöstar allt.
 
Men nu är jag medveten om det. Jag ska inte tvivla mer. Jag ska i alla fall göra mitt bästa
 
jag hoppas att min dröm blir sann
 
 
 
 
 
 bild från hastarnapadjrk.weebly.com 

#2 Djurgårdens ryttar...

0 Läs mer >>

 

 

 

Today the birds cries a song about you
they think of you and remember
without blaming

I close my eyes

Sorrow, broken heart, the wind wispers your name

Without pain I feel you inside
you ride my heart against the never ending sunset

 

 

#1 we remember

0 Läs mer >>

Mitt första inlägg.

Välkommen till min ny...