#101 ❀ Hitta tillbaka ❀

Ibland är det svårt att veta vilken riktning man ska till och vad ens syfte är, ofta leder känslan till ett sorts deprimerat tillstånd där din energi långsamt men säkert försvinner i en negativ cirkel. Ibland har du helt enkelt hamnat i något som skulle kunna likna en gråzon. I gråzonen inträffar sällan tydliga händelser som visar i vilken riktning du ska gå och det kan vara svårt att hitta motivationen att kämpa vidare. Oftast känns det som att du inte har några tydliga val eller allternativ. I dagens samhälle kan det också kallas att ”gå in i väggen” om man drar det tills in spets.

 

 

 

 

 

Här är några tips på hur du hittar vägen tillbaka:

  • Du är en del av en större plan, du fyller ett syfte enbart genom att existera, försök att lyssna på den rösten, den kan vara svår att hitta för att det är så "enkelt" och självklar att det blir svårt, existera bara, försök bara att se det som är bra i ditt liv, gör sånt som du blir stolt av att göra som människa om skulle få dina innersta tankar att le. Det krävs inte stora handlingar, lyssna bara till ditt hjärta och ställ inga krav på dig själv. Ofta kommer krav från andra en dig själv som skapar en extremt stor börda och ångest, så identifiera alla krav som kommer från andra och förkasta allt sånt, ingen kan kräva något av dig, du har rätt at ha kontroll över ditt liv och vara lycklig!
  • Djur har i alla tider haft en speciell relation till människors. De har i alla tider symboliserar ren kärlek och fred. De är lätta att förstå och man får mycket energi av djur. -Besök stall, hagar, hundar, katter eller fåglar och försök ”fråga djuren om råd” eller försök att bara släpp alla tankar. Djur är i nuet och lär oss människor att befinnas där, djur är också ärliga och uppriktiga och okomplicerade, det gör så vi blir rofyllda. De får oss att känna oss trygga och bekräftade. Lär dig av djurens sätt att bara existera i nuet.
  • Förändring består av två saker, faktiskt förändring och mental förändring. För störst resultat ska dessa båda bitar påverkas. Försök att variera ditt liv, lever du ditt liv och är missnöjd måste du göra allt så som du inte brukar. Så länge du fortsätter göra dina rutiner på samma sätt som alltid kommer inte så mycket att ändras, vilket säger sig självt. Sedan måste du ändra ditt sätt att se på ditt liv. Se på dit liv med kärlek och respekt, ett tips är att gå igenom alla perioder i ditt liv år 0 till där du är idag och lär dig älska vem du är nu från det att du var 0. Älska dig själv när du var 3år, 5år, 10år, 14år, 16år osv..  och acceptera ”alla” personer som har kämpat för att bli den du är idag -dig. Det är mycket energi som har krävt för att skapa dig och om du kan älska den tid det har tagit och älska vem du är och vart du är på väg så har du ändrat mycket i ditt liv redan och har större chans att lyckas våga ta steget för att älska dig själv mer.
  • Hitta inspiration, gör saker som inspirerar dig, har du intressen du slutat med eller har du en passion, utöva det, börja inte imorgon utan idag. Tiden går så fort så glöm inte bort att göra allt som får ditt hjärta att ticka. Det är heller aldrig försent att lära sig något nytt. För mig ligger inspiration i att lyssna på föreläsningar, träffa intressanta människor, vara med mina hundar, iaktta och analysera, läsa, lära mig mer och ta hand om orkidéer. Vad är ditt intresse?
  • Städa. I alla saker runt dig finns en mening och en symbolik. Enligt feng shui är en av de viktigaste sakerna för att ha proitiv energi och vara lycklig just att hålla rent runt sig. Allt du omges av har en liiten liten känsloladdning. T.ex. kan du tänka att köksstolarna är fina men inte så sköna, eller de är fula, eller du kan tänka att vad kranen droppar vilket ger dig en liten negativ känsla, eller att soffan inte har fina kuddar eller att det ligger för mycket saker på hallbordet (listan kan göras lång hemma hos mig). Alla dessa saker samlas till en stor hög av negativitet. Så fort du stör dig på något så fixa det och var inte rätt för att slänga. En viktig grundregel är att det ska vara lätt att ta sig fram i hemmet, är det svårt att ta sig fram i ditt hem, hur ska du då kunna ta dig fram smidigt i livet? Detta är sann feng shui symbolik som man kan applicera. Släng så mycket du kan och ha bra organisation. Ha stimulerande bilder som du älskar, ALDRIG bilder/tavlor som inte 100% är bra. Ha bara positiv energi i ditt hem och lär dig att älska att städa. Ett tips är att "rena" ditt hem för en nystart, något som det vanliga begreppet vårstädning symboliserar och innebär. Städa allt du stör dig på redo med en stor sopsäck. Dammsug, moppa golven (använd en såpa med en ljuvlig och god lukt), torka av ytor från damm och sist så vädrar du och har på vattnet i alla kranar i ca 10min. På detta sätt kommer du få ny energi! 
 
Lycka till  
 

 

Kommentarer:

1 Louise:

skriven

Du är så klok min vän! Mina instinkter har fått in mig på många av de vägar du talar om men jag har aldrig förstått varför jag ex. Städar, går ut i naturen eller sätter upp foton på personer som gör mig glad. Skönt att ens instinkter leder en rätt utan guidning ibland. Kärlek.

Kommentera här: