0 Läs mer >>
Jag bloggade nyligen om att djur är slavar under oss männsikor och hur vi behandlar djur är totalt oacceptabelt. Här är en person, Gary Yourofsky som kämpat i många år för djurens rättigheter som har är inne på samma spår som mig. Se hans fina och starka tal om ämnet som väcker oss från våran lugna tillvaro!

#67 Gary Yourofskys t...

0 Läs mer >>
Jag har senare tiden sätt en debatt om GMO när EU kommer upp med de nya förslagen ang. en lag (Plant Reproductive Material Law) som inom Europa gör att man enbart får odla frön som finns registerade för komersiellt bruk. Att registrera fröer kommer kosta pengar, kräva tid, pengar och dokumentation och kommer innebära att man även tar patent på fröm. På det viset tjänar redan stora företag pengar på specefika fröer och de stora jorbruksföretagen får mer inflytande på jordbruket.
 
Många ser att det är som en sorts övertramp mot mångfalld och ekologisk odling då genmodifeierade fröer kommer att få många fördelar på marknaden eftersom mindre frösorter som inte har en så stor marknad vilket innebär att de inte kommer att registreras occh då inte kunna köpas av odlare, vilket många ser som en risk. Exempel är gamla svenska förer som bara oldas av ekologiska odlare eller vissa delar av sverige som kultur växt.
 
Andra risker med GMO-frön är t.ex. att man flyttar enskilda celler till de olika arterna hejvilt och skapar egenskaper som ej är möjliga att få genom naturlig korsbefruktning. Det skulle kunna göra att dessa genmanipulerade växter sprider sig in i våra naturliga eko system och på så vis skadar den naturliga balansen. Det finns väldigt lite forskning på området och alla verkar ha olika motsättningar. Genom GMO kan man få växter resistenta mot starka miljögifter och skadedjur, man kan boosta up nivåerna av smak och näring i olika grödor, se till att de klarar andra klimat osv..Företag som Monsanto som tillverkar det extremt miljögiftiga ämnet roundop säljer GMO-frön som klarar detta medel t.ex. och då över chanserna att vi i våran tur får i oss detta farliga gift. Monsantos GMO-fröer har exempelvis forskare visat på att de orsakat en total kollaps bland världens bi-population.
 
Redan har man hittat GMO växter långt ifrån åkrar i USA där gmo-odlingen är som störst men det förekommer även i Japan, Kanada och storbirtannien att GMO-frön sprider sig till den naturliga faunan. EU har världens hårdaste lagstiftning kring genetiskt modifierade organismer och spridningen av GMO frön inom EU är en så länge rellativt låg.
 
Det finns såklart vissa fördelar med gmo, här är lite exempel;
 • Nya sorter med förbättrat näringsinnehåll, till exempel nyttigare växtoljor samt högre mineral- och vitamininnehåll. Genteknik kan även användas när man framställer exempelvis vitaminer, aminosyror och enzymer som sedan används i livsmedelsindustrin. På så sätt har man fått fram raps med bättre oljesammansättning och ris som innehåller mer A-vitamin.
 • Sorter med sjukdomsresistens, som till exempel Industrigrödor med ändrad biokemisk sammansättning. Ett exempel är att man bygger in motståndkraft mot sjukdomen brunröta i potatis och på så sätt minskat behovet av bekämpningsmedel. 
 • Foderväxter för djur med bättre näringsmässigt innehåll,tillexempel bättre protein- eller oljesammansättningar 
 • Grödor som syntetiserar enzymer, antikroppar, vacciner eller substanser för diagnostiska ändamål. Det finns bl.a. försök med grödor som producerar insulin. I i-världen är det majs, soja, raps och potatis som används; i Indien och Kina arbetar man med ett bredare sortiment av grödor.
 • Vanlig användning av tekniken är till exempel att gener från en jordbakterie förs över till växter för att växterna ska klara insektsangrepp. Fördelen med detta är odlaren inte behöver använda bekämpningsmedel mot insekter som när man odlar vanliga - konventionella - växter. 

 

 

Källor:__________________________________________

http://www.runabergsfroer.se/?m=300
 
http://www.dn.se/nyheter/varlden/amerikanska-gmo-grodor-vaxer-vilt/
 
http://www.slv.se/grupp1/Markning-av-mat/Genmodifierad-mat-GMO/
 
http://www2.jordbruksverket.se/webdav/files/SJV/trycksaker/Pdf_ovrigt/ovr147.pdf
 
http://www.gmofrizon.se/
 
http://archive.longislandpress.com/2010/08/12/gmos-in-food-genetically-modified-food-and-our-kids/ 
 
http://hejdagmo.se/

#66 GMO - Genetiskt M...

0 Läs mer >>
 
 
 
Rivers know this:                            
there is no hurry. We shall get there some day.”
 
-Winnie the Pooh
 

#65 Rivers know this

0 Läs mer >>
Det fanns en gång en person som sa till mig att det inte finns rättvisa, det är något det mest felaktiga påståendet jag har hört i hela mitt liv. För mig är det väldigt enkelt, ingen ska må dåligt, det är rättvisa! Går det att ordna? Ja det gör det, vi kan till 99% få en rättvis värld, men tyvärr är det så att vissa individer alltid kommer vilja vara på ett "ställe" i livet som inte gynnar dem och dessa personer kommer alltid lida och vara svåra att hjälpa, men vi ska göra allt för att hjälpa som endå. Vi måste göra allt för att informera om hur man mår bättre, öppna ögonen och se när något far illa och stoppa det, offra lite av vårat välmående för att någon ska må bättre, stötta dom som inte klarar av att vara starka så de kan växa sig starka för att klara sig själva, vi måste vilja andra väl och inte hämma andra människors utveckling för att vi är egoistiska. Hur kan detta vara så svårt? Jag tror att följer vi dessa punkter kommer välden se så mycket bättre ut. Men vad är grunden till att världen inte fungerar idag, varför är vissa lyckliga, andra inte? -Är vi lata, olyckliga, behöver vi själv stöd, är vi inte nöjda med vem vi är eller vad kan det vara som hindrar oss? Det kanske är att vi har svårt att relatera till andra människor och djur?

Just i detta inlägg har jag våra kära vänner djuren i tankarna. Hur kan dessa heliga varelser utnyttjas av oss så grymt? hur kommer det sig att högsta straffet för djurplågeri är i Sverige straffbart med max 2år i fängelset, vilket över världen sätt är ett ganska strängt djurhållnings system! Att döda djur få också vem som helst göra bara det följer vissa bestämmelser, något vi kallar slakt. Vi kan också hålla djur som slavar. Vad vi gör mot djur är värre en var någon människa vållat någon annan människa här i världen, djurens lidande är ett eget kapitel i mänslikhetens historia. Vi är för djuren motsvarande djävulen. Det spelar ingen roll om du är vegan eller att du aldrig sätt ett djur, vi är alla människor, de som blundar gör samma dåd som dem som faktiskt utför själva handlingen och så har det alltid sätt ut. Om vi ska kunna ställa oss upp för djuren måste vi inse att djur har samma värde som oss människor, i Danamrk dör t.ex. 25 000 griskultingar / dag (vilket blir runt 775 000 st på EN månad) för att det är för trångt så att mamman lägger sig på dem. För vad är du värd och varför är du värd något om inte en ko, gris eller häst är värd något? Det finns inget värde i oss människor på något papper, det finns inget pris för en männsika, men för ett djur finns priset alltid där, de går att köpa för att vi har satt ett värde på papper på dem! För oss männsika finns ett sant och äkta värde i rättvisa och att handla rätt och sklart vara en god människa. Jag kommer att för evigt brinna i "helvettet" för vad vi gör mot djuren och jag tar på mig skulden, för det är det ända jag kan göra som leder till att känna ansvar för vad vi gör mot djuren. 
 
Sakar jag tycker är fel på är grundinställningen till djur, men vissa reger skulle kunna förbättre djurs välmående;
 1. Alla djurtransporter måste ske lugnt och fridfullt för djuren och får max vara 5 timmar (idag är 28 timmars transport i EU inom många raser ok)
 2. Alla djur som föds upp bör få en lön eftersom den annars läknas som en slav, dessa pengar ska dess juridiska ombud (se nästa punkt) förvalta för djurets bästa saknar som djuret kan investeria i, mark, större utrymme, massage för motverka stress, långsiktigt välmående. Såklart är det svårt att se utifrån en djurs perspektiv vad som är välmående. Men en sugga som jobbat i 8år med att bara föda kultingar borde ej åka transport långt för att slakas, den borde få pansioneras och leva i lugn och ro åtminstonde 1-2 år och bara njuta av sitt liv innan den avlivas, det är otroligt lite begärt men kommer förändra dessa djurens liv otroligt mycket och de kommer dö lite lyckligare och det brings hope till alla djur, man kan trösta dom säga, lilla vän håll ut för om 2år kommer du vara fri. Om man tror på att livet gå igen d.v.s reinkination kommer välden på så sätt också bli bättre, det är bättre för alla. 
 3. Alla djur som nyttjas av oss människor bör få en företrädare d.v.s ett jurdiskt ombud som enbart har som uppgift att se individen/djurets intresse så de ej utnyttjas på djurets bekostnad.
 4. Straff för att vålla djur skada bör höjas till 15års fängelse minst eftersom det är en så otroligt osund inställning att misshandla och tillfoga djur lidande som ej i ord eller fysisk kan försvara sig. Det är rent emotionellt lika psykopatiskt som att ge sig på spädbarn. Varför vi gör en så stor skillnad är för att vi är en egoistisk ras som älskar att säkerhetsställa våran framtida överlevnad, men vi bryr oss inte om rättvisa tydligen?
 5. Kött från djur som har det bra ska vara billigare en djur som har det sämre, hur man en vrider och vänder på det!!!!
 6. Det bör vara olagligt att ha samlag med djur för att vi måste vara djurets röst, de har ingen egen.
 7. Alla djur som hålls fångar bör få utevistelse på minimum 2timmar /dag  i ett häng/ hage som gör att de kan få motion, friskluft  och avkopplade atmosfär där inte stressen de upplever med trängsel och konkurans om mat är en faktor.
 
 
 
Om jag bildade ett parti, hur många skulle rösta på mig då :)????
 
 
 

#64 Rättvisa

0 Läs mer >>
Jag älskar ritade och målade bider, allt som är kreativt. Jag brukar spara varenda bild som tilltalar mig i en mapp som heter Inspiration, om du själv ritar är det ett absolut måste tycker jag :D! Här är ett liitet urval av saker jag inspireras av, kanske hittar du något du gillar här också!
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#63 Art

0 Läs mer >>
Längtar tills mitt hem är stabilt och säkert och jag kan ta in mängder med växter. Just nu bor jag helt perfekt för att ha växter, en vindsvåning med fönster i alla vädersträck, underbart! Ska nu bara få veta om vi permanent ska bo här vilket vi förmodligen kommer, så då kommer det bli galet :D  
 
 
 
 

#62 Vill bo i ett väx...

0 Läs mer >>
Hejsan
Jag har varit lite inaktiv på den sociala fronten och inte skrivit så mycket här i bloggen. För er som är nyfikna har jag haft lite sömnsvårigheter sista tiden, då en massa tankar flackar förbi mig när jag lägger mig i sängen. Det kan vara konstiga saker, ord människor och sen kommer det som en sorts ångest känsla. Jag vet inte om du känner igen känslan, den är jobbig och frustrerande och har du aldrig upplevt kan du vara lycklig.
 
Men jag har ett knep jag brukar göra i där i sängent. Jag fokuserar på ett vitt ljus, spelar ingen roll vilket ljuset är eller vart det kommer från, det måste bara vara ett rent vitt ljus innanför ögonlocket. Inget mer! Om jag inte kan fokuserar på ljuser brukar jag hålla andan ca 20-25sekunder, andas ut och ta ett nytt andetag sedan hålla andan 10 sekunder, då brukar det "släppa" och jag kan återgå till det vita ljuset.

Den här gången så funkade ljuser ganska bra, men oftast är det svåraste att bli av med ens självmedvetna röst, d.v.s den rösten som säger det man tänker. Just den kvällen detta hände så tänker jag till slut bara på ett ljus, allt funkade och gick bra och då kunde jag äntligen tänka, utan en röst som medvetet säger ord för ord och ibland kommenterar det den själv "säger". Tankarna som kom då va bara rena tankar, utan ord och dom kom från MIG, och dom tänkte vad jag behövde göra för att må bra och allt annat bara veks inför dessa tankar ftersom det dom tankarna ville var en sorts sanning. Så otroligt skönt! Sedan dess har jag insätt vikten i att ha en enad front i sina tankar, dvs en tanke som styr allt, där all tyngd och vikt ligger som kommer från ens hjärta. Jag tror att pratar du enbart med ditt hjärtas röst har du alla svar du behöver och vägen till ditt mål, så lyssna på den rösten och försök hitta den! 
 
Jag känner mig mycket starkare och säkrare nu i alla fall, så skönt :)!
 
kram på er, trevlig helg och god natt
 
 

#61 Styrkan i en enad...

0 Läs mer >>
Singapuran är en kattras jag av en slump kom över. Singapuran är väldens minsta kattras och härstammar från Singapore även om den avlats fram som i USA. Jag tycker den påminner av en silvrig Abessinier. Vilken ras gillar ni bäst?
 
(Liten Singapura, vad tycks?)
 
 
(En liten Abessinier familj, förtjusande söta)
 

Hoppas att jag kan ta hit min katt till Köpehamn. Skulle vara en dröm för mig! Har varit ifrån henne alldeles för länge nu så nästan glömt bort hur det är att va med henne. Min lilla Lucy sötnos!

 
 

# 60 Singapuran lite ...

0 Läs mer >>
Jag har fått någon halsfluss eller liknade och jag har jätte ont i halsen. Jag känner mig väldigt seg och trött också, jag hoppas det går över snart! Annars så kanske jag tappat lite av min kreativitet och energi, men det har nog mest med att göra att jag har varit dålig.
 
Har börjat spela ett spel jag gillar väldigt mycket som heter >>transformice<<. Du blir medlem, seda går spelet ut på att varje omgång är det en bana som du ska klara med hjälp av en mus shaman, den mus som har mest poäng är shaman den omgången/mapen, den ska hjälpa alla möss till osten och där efter till hålet. Den som kommer först får lite mer poäng + att det står under ens profil men alla andra får XP också. Sedan när det är din tur att vara shaman så kan du använda vissa skills som att bygga broar, skicka ballonger osv.. ju högre level du har ju mer skills får du i ditt skill tree. 
 
Spelet är super rolig och just nu så är det tema valentine och då är alla shamanens tools romantiska med hjärtan och det finns en sk. event map (banorna man gör kallas maps). På event mapen ska man sätta sig vid ett bord och skriva saker på franska till musen brevid. Då vinner man titlar (ett namn som står under din mus namn) och saker. Jag har vunnit ögonfransar och örhänge som är med hjärta på. Om du vill ha hjälp att lära dig säg till mig då, är jätte roligt tycker jag i alla fall :)
 
Mer om event mapen:
http://cheese.formice.com/forum/threads/event-st-valentines.57213/ Där står det om eventet.
 
 
 
 

#59 Sjuk

0 Läs mer >>
Hejsan, igår va jätte mysig dag, vi åt på en god asiatiskk buffe nära Österport t-bana station, idag känns det som jag har en "ta det lugnt" dag. Jag har kollat på olika pyssel tutorials på youtube, hur man gör egna rosor i papper, olika origami figurer och hittade en väldigt kreativ blogg http://www.annespapercreations.com/
 
Kolla hennes asiatiska tittskåp med fotoalbum i, såå fint :)
 
Ha en bra dag alla och jag ska bli mer kreativ :)

#58 Pysslig dag

0 Läs mer >>
God och fin alla ♡-Dag alla underbara människor där ute. Idag kom min fästman hem ovanligt tidigt och hade med sig massa rosa maränghjärtan och underbart vackra rosor! Sen gick vi iväg till ett fin teh butik som är 130år gammal och köpte the. Sen har vi fikat (såklart provsmakat det goda thet), kollat på film och snart ska vi gå ut och äta på mysig restaurante!
 
Även om det är många som stör sig på att Valentines day är en "produkt" ett konsumtionssamhälle så är jag ändå nöjd och glad med att ha en dag helt tillägnat romantiken och göra romantiska saker på! Sen till alla som känner sig ensamma och påstår att det skapar ångest med valentines day om man inte har en "date" eller partner så är det ju samma för alla som inte har en pappa på farsdag eller mamma på morsdag osv. Sen det viktigaste är ju itne att man ska ha en valentines date utan det är att man visar uppskattning till som som man älskar. Dessutom gillar ju som sagt var inte alla alla hjärtans dag, så det är en valfri sak såklart :)!
 


Puss och kram!

 

#57 ♡ Valentines dag ...

0 Läs mer >>
Hur kan jag vara så långsam? Allt jag gör tar sån tid... Jag blir arg på det när det kommer till att rita för då kan det va så att jag blir omotiverad för ajg vet att det kommer ta flera dagar att färdigställa vissa saker. Hmmm måste sluta tänka så mycket på tiden, det är inte det som är viktigt. Det som är viktigt är att vara i nuet, uppleva, njuta enligt mig. Jag kan inte stressa, saker måste ta den tid det tar :) inte känna mig hämmad för att jag känner att jag har krav på mig.
 
Bild från www.who.int 
 

#56 Varför så långsam