0 Läs mer >>

Tror ni att det finns Aliens? 

Jag tror det, jag brukar nämligen drömma om utomjordingar, en gång hur min katt försökte fånga ailens uppmärksamhet när det va krig. Hon tände fyrverkerier där det stor H, E, L, L, O - H, E, L, P och sen pilar i olika färger ner mot jorden över hela jordklotet som exploderade, det va skit läskigt och jag blev jätte arg på henne, men det kom aldrig något aliens som tur va, men rädslan för att aliens skulle se det och bli inbjudna fanns där för det kändes så verkligt. Sen för någon månad sedan drömde jag att en forskare pekade på några konstiga fyrkanter i rymden och sa att det är ett gigantiskt ailen skäpp som använder en sorts kamoflage teknik. Det

 
(bild från: http://nathy.deviantart.com/)
 
 

 

Ja tror att aliens finns där ute men att de är rädda, varför skulle de inte vara det? Kur skulle det känna för oss människor om vi hade hittat en annan ras i en annan galax? Vi kanske bara såg den av en slump på en resa mot en annan destination, eller vi kanske studerade den ingående länge, men i alla fallen skulle ju oförsiktighet vara rentav dumt? Såklart man är försiktigt när man möter totalt främmande väldar. Jag skulle ju aldrig vilja t.ex. gå in i en spegel även om det gick?  Sen är vi männsikor väldigt barbariska, vi har ju slavar i form av djur i burar, koppel och plågade och vi har en historia av krig, mord och rasism. Inte direkt ett semesterparadis och komma förbi på en kopp kaffe. Såklart jag inte tror vi skulle dödat första bästa alien och skulle vi vilja förslava någon annan art skulle det inte göras inom den närmaste tiden. Men just informationen om oss som de eventuellt har gör ju så t.om jag skulle dra mig för att hälsa på? Hur som helst tänker jag mycket på utomjordingar och det känns som en ren tidsfråga innan det är bevisat? Jag menar om man kollar på alla dessa videos så är det ju helt klart bevis, sen har jag själv sätt konstiga saker i rymden och min kille har sätt ufon 2 gånger så hur jävla tydligt måste det va för att man ska kunna tro på det???

 

#49 utomjordingar

0 Läs mer >>
Jag köpte en bok som jag håller på att läsa som heter 'Attraktionslagen och hur du får den att verka till din fördel', den är väldigt intressant men lite utdragen. Jag tipsar den till alla som vill ändra sitt liv i en mer positiv bana. Där står det något jag tycker är väldigt intressant, nämligen att nyheter inte är bra!

T.ex. så blir sakar som "school shoting" en sorts rörelse som får näring av nyheterna, författarna menar att alla händelser och situationer uppstår genom att det är någon som tänker tanken, och ju fler människor som tänker på det positiva eller negativa, ju större chans är det att det också händer.

Det gör att jag har blivit lite restriktiv med vad jag faktiskt läser för något och vad jag vill veta saker om. .tex väljer jag bort all information om hundar som blir skadade (om jag kan), jag väljer bort att höra saker om barn som skadas och jag föredrar att läsa om positiva saker, typ vad en orginisation har förbättrat senaste året eller lagar som stärker utsatta individers situation. Jag är även mer intresserad av att läsa harmoniska och positiva saker. Sen är jag mer noga med att skaka av mig negativa känslor så fort det går och undviker "feelbad filmer"... på tal om det såg jag en bra med feelbad film som hette "The place behind the pines" (http://www.imdb.com/title/tt1817273/)  Ioch jag såg hela, vilket kanske va tur, men i fortsättningen ska ajg va mer noga att inte välja deppiga filmer (även om filmen slutade helt ok) !
 
 
Intressant tanke och boken rekommenderas som sagt varmt! 
 

#48 Vad gör världe...

0 Läs mer >>
Det finns få saker som skänker mig harmoni som naturen. Naturen symboliserar allt som är godhet och sant.

 
 
 
 
 

#47 Harmoni

0 Läs mer >>
Det finns inget värre en att gå runt och fokusera på alla saker man vill ha. Det tar sån energi och man blir väldigt distanserad från sina äkta känslor. Det är som allt bra försvinner och man ser bara dåliga saker som har med att göra att man inte har något av allt det man vill ha.Sen har jag ett inprogrammerat shopping behov vilket gör att jag har en klocka som tickar ner och ju längre sen det va jag köpte något ju mer nervös blir jag, det är riktigt konstigt men tror det har att göra med att jag inte har tillräckligt mycket utmaningar i livet. Men det kommer ju så varför stressa? Jag tror på att skynda långsamt med vad det en är man gör :) Hur som helst är denna blogg skapad för att befria mig från att bli galen, så jag måste lägga till att detta inlägg är mot bloggens principer, men ibland måste jag även ventilera dåliga sidor!
 
(bild från www.sheknows.com)

#46 Sakar jag måst...

0 Läs mer >>
Japanska trädgårdar är i vårat svenska synsätt ganska exotiskt. Vi har haft trädgårdar för att förstärka statusen på våra hus och försköna allmäna platser. Japanska trädgårdar kan jämföras med det stora romantiska 1700 tals parkerna i väst (Se t.ex. Ninfa utanför Rom) och är mer en andlig plats med plats att meditera och skapa avkiljhet från "verkligheten". Japanska trädgårdskonsten präglas i stort av stark tuktning av naturen samt att skapa en miniatyrvärld coh fånga det vilda i naturens innersta själ. Den japanska trädgården har några viktiga element;
 
Bron. Den kan gå som en vacker båge över vatten eller som flera plankor över grus och mossa.  I trädgårdssamanhang pratar man om att skapa rum. Idealet är att ha många "rum" d.v.s olika mindre platser som ger besökaren en varierad upplevelse och känslan av att man är på "upptäcksfärd". Bron skapar en relation med sin omgivning och binder ihopp de olika sektionerna/rummen i parken på ett ödmjukt sätt.
 
Stenar. Det kantiga vassa stenarena ska visa att naturen ej har bearbetat dessa stenar med vind, vatten och slitage. De vill ta det råa i stenen och plaserar de så att de sänder ut sin "sten energi". I sverige brukar vi gilla att lägga runta stora stenar runt rabatten eftersom vi vill få bort det vilda och otämjda. Det japaska sättet är att lägga fram stenen som en kontrast till det som är harmonisk och de skapar nästan en magisk symbolik. D.v.s en sten som står upp visar tydligt att energi är uppåt och då blir allt som ligger ner .te.x formklippta tallar mer passivt. 
 
Runda formklippta buskar/tallar i kontrast till uppstickande ganska vassa former. Det viktigaste i en japansk trädgård är helheten, ofta hålls vegitationen ganska låg så tallarnas stam och stenar lyfts fram.Det är viktigt att de runda tuktade barrträden ser naturliga ut, det är inte tucktningen i sig som är idealet som t.ex. barocken, därför är de ofta inblandade krypenar och andra lågväxande arter som inte behöver klippas som får sprida ut sig mer naturligt i vegitationen. Klippningen i sig är också ett verktyg som japanerna använder för att hålla nere tallar och andra träd och för att skapa "ideal träd" (som stora bonsaier) så formklippta bergstallar är också något väldigt vanligt förekommande.
  
 
Vatten. Vattnet är ett väldigt viktigt element för den japansk trädgården eftersom att det är en naturlig avgränsare och skapar liv, gärna med koi i. Vattnet ska gärna vara i rörelse med ett vattenfall eller likande. Koi karparna kan vara extramt dyra och många samlare har koi karpar som är över 50år gammla. Jag har läst att den dyraste Koi som sålts kostade €250.000. Ordet Koi är en synonym för vänskap och kärlek och symboliserar långt liv och status.
 
Mossa. Mossan i en japanska trädgård är väldigt viktig för att skapa den mystik som vilar över en japansk trädgård. Mossan tar lång tid att skapa och krävar mycket omsorg i form av vattning och tål inte direkt sol ljus.
 
Krattat grus. Det krattade gruset kallas även Zen-garden och är en trädgård/elemant vars syfte är att fånga det magiska med naturen och ge total avskiljhet från störning, ursprungligen skapat av zenmunkarna. Gruset i sig är även något man avänder för att skapa avskiljdhet mellan växterna, stilrenhet är mycket viktig för att skapa den japanska trädgården. När man krattar gruset lyfts de olika objekt fram t.ex. en liten ö med mossa på, stenar eller buskaroch framstår som sin bästa "sida", gruset blir en sorts neutral energi som omger och skapar en riktning för ögat eller en inramning. Mönstret är väldigt omsorgsfullt skapas och tro mig det är en teknik i sig att få till det jämt och vackert.
 
Cirkeln. För japanerna är cirkeln en viktig symbol inte bara för flaggan utan även i stilen, det runda symboliserar solen. Många trädgårdar har runda ingångar, murar med cirkelformad port och ibland är det runda hål i stenar och hus. 
 
Ja som sagt, helheten är det absolut viktigaste och funderar på på att skaffa en japansk trädgård är det inte vilka sorter du använder utan hur du formger din trädgård som är det viktigaste!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#45 Japanska trädg...

0 Läs mer >>
Ja det är något konstigt men av någon anledning hatar jag att skriva om film och tv serier. Det är så omotståndligt tråkigt och jag kan inte förstå varför någon är intresserad, men och andra sidan så älskar jag att läsa om filmtips och speciellt lite ovanligare filmer, typ festival filmer och mindre Independent produktioner. Men jag vet inte riktigt hur det blir, känns fel och skulle vilja ha ett system för hur allt ska skrivas. Hmmm Jag kom på en idé nu för det jag tycker är tråkigt är att presentera själva filmen, jag gillar bara att skriva om den, så jag länkar filmen på youtube eller IMDB sen får ni se / läsa det ni vill och sen skriver jag en kortare/längre recension här, så blir det något i framtiden vet ni vad ni har att vänta er.

#44 Varför är det ...

0 Läs mer >>
I love this, this is versace soo fab and lovely! Versace har köpt och inrett ett hus i Miami, det har sedan sålts och gjort om till hotell verksamhet, men när jag kollade va hotellet stängt, vet ej vad det är i dagsläget! Här är mer information om huset om du vill veta "Versace Casa Casuarina
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#43 Casa Casuarina...

0 Läs mer >>
Hej nu har jag ändrat lite, ser mycket bättre ut nu tycker jag. Nu är jag mer glad och motiverad, innan va allt så grått och tråkigt. Nu är jag mera colors och fantasy :D! Jag har tänkt lägga in med bilder på bloggen också, innan har jag bara skrivit massa tankar, mer eller mindre seriösa med fokus på mina inre känslor. Jag tycker att det kanske blir lite tråkigt i längden, en blogg ska ju inspirera också. Framförallt den som skriver men såklart också du som läsare får ju del av det :) Imorgon eller så kanske jag bloggar om inredning som jag gillar... det har jag haft i huvudet länge!!!

#42 Ändrat utseend...

0 Läs mer >>
http://kiwiggle.tumblr.com/ 
:3 Just look there!
 
 

#41 Hittade en sup...

0 Läs mer >>
Jag är nog fri nu, men vart vill jag gå är frågan! Det är inte fören jag har bestämt min riktning som jag kan uppleva min frihet, alla kan säga att de har ett val, som att säga att man kan sluta röka när man vill. Men det man gör i praktiken det är ju det som räknas.
 
 
 

#40 Free

0 Läs mer >>
Just nu passar min kompis min katt Lucy, det är sååå himla snällt av henne för att jag kan ej ha henne här. Men jag saknar henne så mycket :3

#39 Miss You Miss ...

0 Läs mer >>
 
(Bilden kommer från Länk)
 
 
1  Djur
2  Vackra växter
3  Solnedgångar
4  Min fästman
5  Min familj
6  Belle och Bou
7  Blomknoppar
8  Kläder
9  Köpa saker
10 Läppstift
11 Att vattna orkidéer
12 Se saker växa
13 Att hjälpa andra
14 Skapa
15 Att vara i en gammal skog
16 Kommunicera
17 Att lära mig saker
18 Bli en bättre människa
19 Ge presenter/julklappar
20 Studera insekter
21 Att fascineras av människor
22 Åka båt
23 Resa
24 Äta god mat
25 Ljummet/varmt vatten
26 Fruker
27 Smycken
28 Att känna mig fin
29 Att vara omgiven av fina människor
30 Att vara hemma hos min mormor
31 Få råd av andra
32 Gå promenader på vackra platser
33 Utsikts platser
34 Fina byggnader
35 Trädgårdar
36 Ovanliga saker
37 Hjärtan
38 Fyrverkeri
39 Högtider
-jul
-påsk
-födelsedagar
-midsommar
-nyår
-halloween
-Valborg
-lucia och kräftskivor (om det är en högtid)
47 Att ha fester/festa
49 Laga mat
50 Att mitt hår växer
51 Ha långa naglar
52 Duscha
53 Basta
54 Få massage
55 Sova
56 Lyssna på musik
57 Dansa
58 Ha sex och bli tillfredsställd
59 Sexiga saker/människor
61 Vara kåt
62 Känslan att vara åtrådd
63 Fin inredning
64 Hantverk
65 Babysar och barn
67 Baby kläder
68 Färger
69 Fantasi
70 Kontraster
71 Att vara älskad
72 Älska
73 Tacksamhet
74 Beslutsamhet
75 Snällhet
76 Eld 
77 Solen och värme
78 Palmer
79 sand och sandstränder
80 Humor
81 Göra lyxiga saker
82 Få presenter
83 Pengar
84 Betala räkningar
85 Att ta hand om mina hundar
86 Fina skor
87 Att ha hål i öronen
88 Te
89 Fika
90 Torka blommor
91 Päls
92 Rida och hästar
93 Välorganiserade skåp och garderober
94 Att ha ett fint hem
95 Varma filtar
96 Golvvärme
97 Snygga bilar
98 Östermalm
99 Bra butiker
100 Att gå till samma matbutik
101 Att källsortera papper, plast och kartong
( glas och metall HATAR JAG)
102 Att ha vänner
103 Bra film
104 Bra serier
105 Snabbmat
-pizza
-chickenburgare
-toast
-kebabtallrik
-wook och nachostallrik
111 Att va med Min fästman och hans son
112 När jag är med alla jag känner samtidigt
113 Rita
114 Måla
115 Internet
116 Gammla lyckliga männsikor
117 Att skriva
118 Korallrev
119 Lukten av nyskapad gummi
120 Lukten av Yes orginal
121 Mjukmedel 
122 Yin o Yang
123 Japan
124 Drakar
125 Gammla sagor
126 Leopardmönster
127 Guld
128 Att mysa med min fästman
129 Att få blommor/växter
130 Yoga
131 Träna
132 Vackra träd
133 Orinetaliska mattor
134 Vackra trägolv
135 Slott
136 Tassels/Toffsar
137 Måla mina naglar
138 Vanilj
139 Fina exklusiva parfymer som doftar sött och lyxigt
140 Choklad
141 Godis
142 Prinsess tårta (helst rosa)
143 Morotskaka (hembakad)
144 Göra saker med min syster
145 Tänka på framtiden
146 Att spå mig själv online eller med min kort / på telefon
147 Planera
148 Sängar (mjuka, med mysiga örngott)
149 Städat hem (inte att städa)
150 Köpa kläder till min fästman
151 Siden
152 Angora
153 Pyssla
154 Julpynta
155 Läsa

#38 155 Sakar jag ...