0 Läs mer >>
För någon vecka sedan va jag och red på gotland, otroligt fint och mysigt och bra westernhästar ute på Änggårde western gård! Fick rida på söta Bombii! Skulle vilja rida lite mer faktiskt... bra träning och man lär sig att bli en bra "ledare" (eller snarare medmänniska) dvs hitta en balans mellan hästen och sig själv, något som är nyttigt tror jag personligen.
 
Ha en underbar kväll, kärlek
L
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#136 Änggårde wester ...

0 Läs mer >>
Jag är fortfarande i visby, jag jobbar och varvar det med mycket ledighet, är underbart :) Egentligen kanske jag borde jobba mer men jag känner att tiden att umgås med familj, min fästman, hans son osv.. betyder så mycket. Sedan har jag ganska påfrestande jobb som kräver mycket energi. Längtar tills jag ska hitta ett mer passande jobb för mig som kräver mer psykiskt och inte är så stressigt :)!

Ha en bra kväll, mitt liv känns så bra just nu och jag vill njuta så mycket jag kan fram tills hösten!

#135 Livets väg

0 Läs mer >>
Idag var vi bjudna på middag hemma hos min mormor, min mamma och hennes kille var också där! Vi hade en super mysig middag och efter middagen satte vi oss i vardagsrummet och drack kaffe/te när en konversation om två tavlor dök upp.

Det är två tavlor broderade av min mormor som föreställer Babels torn och world trade center bombningen. Anders (min mammas kille) tyckte dessa var lite otäcka och undrade om syftet och varför de hängde bredvid varandra. Min mormor har broderat dessa och tycker att de har ett samband, därför har hon båda två som tavlor på väggen. Enligt henne så är berättelsen om babels torn samma typ som world trade center bombningen.
 
Babelstorn är ju en berättelse ut bibeln om hur människor ville bygga ett torn så högt att det nådde till himmelen och högre en gud, vilket gud straffade genom att ge alla människor ett eget språk så de inte kunde kommunicera och tornet kunde inte byggas klart. Det var så de olika språken kom till enligt bibeln då...
Min mamma nämnde också att när man spår i tarot finns ett kort som heter "tornet" vilket är typ en symbolik med förgörelse. Väldigt dramatisk och jag kanske känner att jag inte vill se min mormors tavlor som förgörelse, utan mer som ett påstående om ur vi männsikor alltid vill nå högre och ha mer. Men ändå intressant med symbolik. 
 
 
 
 


Jag tycker att liknelsen är fin och jag kan själv relatera till känslan av att man inte ska bygga för höga "torn" utan det är bättre att se vad man själv har och fokusera på det man har istället för vad man saknar, det straffar sig i längden att alltid vilja nå högre. Jag personligen tycker att man ska ha ambitioner och vilja nå högt men det får inte göra så att man blir väldigt olycklig och miserabel för att man inte nått så högt som man önskar...

Hur som helst är tavlorna väldigt vackra och jag kom och tänka på det när jag såg bilden på massa döda djur. Förut ansågs döda djur vackert eftersom man ville framställa sin mat/byterna vacker, det va en gåva som typ offergåvor till en gud.

Idag är det nästan morbid att porträtera döden på ett vackert sätt och det ger helt andra signaler. Hur som helst är det en intressant kultur krock att kolla på såna målningar och jag skulle faktiskt kunna tänka mig att ha en sån tavla i mitt kök, för att inte glömma att jag dödar, jag dödar varje dag genom att äta skinka eller så. Jag tillför även lidande till andra varelser genom att dricka mjölk och äta ägg, om jag skulle förneka deras existens gör jag dom nästan ett värre brott en att äta "dom". För mig är det en vacker påminelse om att dessa djur förtjänas att minnas och i en tyst hyllning krönas till hjältar i en hård och kall värld!

Hoppas ni förstår vad jag menar.

Ha en underbar kväll, jag hoppas att jag ska rida imorgon!


Kärlek till er

(bild källa: http://www.franglaise.com/system/assets/files/382/article_width/DeadGame.jpg?1299159645)
 

#134 Det banala i kon...

0 Läs mer >>
Hejsan
Äntligen känner jag hur energier flödar fritt mellan ord, handling och själ. Känner mig som att jag ligger i havet och följer en lagom stark ström. Jag vet att livet inte alltid kommer att va såhär underbart utan detta är något jag kan njuta så mycket jag kan av så länge det varar.

Jag har cyklat till växthuset linds i visby med min kille, mamma och hennes kille och där köpte jag olika blommor till balkongen. Det blev penningblad, pelargoner, lejongap och en söt rosa knölbegonia, för er som känner mig är blomstershopping något jag älskar! Sedan har vi och Leonard badat vid Kallis -jag som vanligtvis är en badkruka doppade mig 3 gånger trotts de ynka +16c i vattnet, jag simmade och doppade mig 3 gånger tack vare det otroliga vädret.

På kvällen blev det grillat och närodlade jordgubbar hemma hos min mormor. Som avslut gick jag och Leonard och plockade fläderblommor till att göra saft av, ska bli spännande och mysigt!

Det ända jag saknar nu är mina fina syskon :)


Kärlek

Liss Lord

#133 Bra dag

0 Läs mer >>
Ikväll är jag på irriterat humör. Det känns jätte dåligt. Men nu tröstar jag mig själv genom att jag tänkte köpa ett par söta slippers vilket är något jag älskar att använda inomhus! Men super svårt att välja, älskar alla så kanske köper flera i framtiden...

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#132 Söta slippers fr...

0 Läs mer >>
I mörkret som börjar vid dina fingrar och slutar vid universum. Bortom allt detta med enbart din själ hittar du dina vänner, som skyddar dig och vill dig väl, vet du inte vart de är har du inte kollat tillräckligt noga, de väntar på dig, i all evighet.
 
 
 
 

#131 Friends

0 Läs mer >>
“Sometimes you have to pick the gun up to put the Gun down.” ― Malcolm X
 
 
 

#130 I will fight