0 Läs mer >>
Matlagningen här hemma förbättras mycket hela tiden. Både jag och min man gillar att laga god mat och vi gillar att äta mat så vi gillar att göra riktigt god mat som också är nyttig. Vi har nästan helt laga annan mat en vegi slutat med gris/ko kött och fokuserar på fisk eller vego, ofta blir det med fisk och det känns otroligt bra! Dels därför att det går att göra så mycket goda saker men det är också en utmaning men även moraliskt att man inte stödjer en industri där djur är totalt utan värdighet och värde. Vi köper även ekologiska ägg och mjölk så känns som vi faktiskt har hittat en balans i den hemska mat industrin som känns okay trotts att vi båda är inbitna "köttätare".

Denna vecka har jag gjort en thai fiskgryta med kokos , ingefära och lime med jasminris till. Det blev otroligt gott, igår blev det panerad fisk med haricoverts, ruccola, tomat och potatis. Det blev också bra med tanke på att det var första gången som jag panerade fisk själv och det blev riktigt bra!

Min man har också uppmärksammat att jag blivit bättre på matlagningen och har ger mig mycket beröm vilket gör att jag såklart blir mer ivrig på att pröva nya saker och bli bättre. Han är världens bästa person att laga mat till min älskling!

Min man har lagat en otroligt god fiskgryta också och jag njuter av bara tanken på den. Det har faktiskt blivit en ny dimension i mitt liv att gilla mat, det är nytt för mig. Jag har aldrig riktigt uppskattat mat, snarare godis och efterrätter men nu känner jag hur jag fullständigt lyser av iver att få äta olika saker. Jag har blivit modigare också och prövar saker, i vintras när vi var på Pong Asiatiska buffé i Stockholm (som förövrigt är BÄST) så prövade jag friterade kyckling fötter vilket jag fortfarande får kväljningar av att tänka på men det va själva grejen att jag vågade som jag känner mig stolt över. Jag har knappt vågat äta senap på min korv (vilket jag f.ö gjorde första gången i helgen), sushi p.g.a algerna eller äta stuvad spenat. Men den tiden är över nu och jag känner mig mycket nöjd med min utväckling, 

 
(Bild från: http://www.miryemek.com/content/galeri/b/09.jpg)
 
 
 

#121 Matlagning

0 Läs mer >>
Jag kan inte med ord förklara hur mycket jag älskar mina små hundar. Bou har varit lite morgontrött idag och orkar inte riktigt va så aktiv så luktar han morgontrött liten chihuahua. För dig som inte vet hur en morgontrött chihuahua luktar luktar det som en god vanilj kaka med honung! Love

#120 Kärlek

0 Läs mer >>
I en artikel från 2009 berättar Marie Söderqvist Tralau om sin bok Satus - Vägen till lycka
"I boken kan du läsa om varför märkeskläder är så viktigt för högstadieelever, varför två på ytan rätt lika skandalblondiner har fått så olika lyckosamma karriärer och hur ett pippiplåster kunde bli en politisk hit." http://www.barnsidan.se/intervju/marie_soderqvist_status.htm


Intressant intervju med författarinnan och hon förklarar att status handlar så mycket mer en att ha dyra saker, det handlar mycket om relationer t.ex. skriver hon "Misslyckas man med sitt föräldraskap raseras hela statusbygget. Ingen annan faktor påverkar statusen så negativt som att inte ha en god relation till sina barn eller om barnen blir olyckliga och har svårt att klara sig i vuxenlivet. Vill man bli respekterad och beundrad måste man vara en lyckad förälder, ingen pardon."

Hon drar även en parallell på sociala experiment som gjorts på apor "Man har gjort försök på apor där det är lätt att se vilka individer som är hög respektive låg status. Alla aporna fick äta dålig, kolesterolrik mat och aporna med låg status utvecklade riskfaktorer för hjärt- och kärlsjukdomar medan högstatusaporna var helt immuna.

Även när man gick in och förändrade statushierarkierna så såg man tydliga skillnader. Föredetta högstatusapor som varit immuna så länge de hade hög status blev med lägre status lättare åderförkalkade. "

 

#119 Status = Välm...

0 Läs mer >>
Hejsan
Jag har senaste tiden börjat intressera mig för vad som gör en kvinna vacker och vad våra ideal är. I vårat samhälle inser vi inte HUR extrema ideal vi lever i eftersom vi är mitt uppe i dem. Som vissa blir förvånade av tatueringar, uttänjda öron och läppar eller att halsen blir lång av metall ringar. Men det folk inte tänker på idag att folk skär upp ansiktet och syr ihop det för att ta bort rynkor, vi skär upp huden och lägger in plast och syr in det permanent som bröst förstoring och vi injicerar gift i ansiktet för att det ska förlamas d.v.s botox.

Hur som helst är ALLA kvinnor vi ser i media idag under påverkan av onaturliga saker. De har onaturliga dieter, alla modeller med långt hår har i princip löshår, nästan alla gör läppförstoring, alla har foundation som gör att huden ser yngre och fräschare ut. ögonfrans förlängningar, ögonskugga, mascara, läppstift, de färgar i princip alltid håret på dyra hårsalonger, de gör t.o.m ibland injektioner i kindben och liknande, och i regel bleker alla sina tänder :)

Jag skriver detta därför att jag har trott att många kändisar har någon typ av super genetik, men så ser det inte ut utan de spenderar bara otroliga summor och tid på sitt utseende.

Sedan kan jag lägga till att 9 fall av 10 ser vi kändisar på tv eller på bild och då oftare på bild. Och i regel är alla bilder photoshopade till att ha bättre hud, smalare, ha snyggare hår sedan lägger den perfekta belysningen skuggor på helt rätt ställen och snygg highlight i hela ansiktet och på kroppen som lyser bort ojämnheter och skuggor som framhäver rynkor osv..

Så deras perfekta utseenden är tyvärr inte magi, utan helt enkelt ett tidskrävande arbete. Så nästa gång ni ser en snygg bild på någon som ser naturligt snygg ut, tänk på att ingen är naturligt så snygg...

 
Här under skriver vad vad jag med 90% säkerhet tror att de har gort för att se bra ut:
 
Färgat hår, klippt för mindre en 1 -2veckor sedan, fyllt i ögonbrynen, foundation, mascara (frmodligen lösögonfransar också), highlight med vitt vid ögonvrån, under ögonbrynen och på kindbenen, eyeliner, läppglans och läppstift sen en lippliner och sist en rejäl blekning av tänderna. Sedan en mjuk belysning som ser ut som dagsljus inne i en studio och sist men inte minst photoshop för att mjuka hunden, kolla t.ex. vid nyckelbenen som är super mjuka och ja rent allmänt ser jag att huden blivit retusherad. 
 
 
 
Mascara, fyllt  ögonbrynen, färgat sitt hår, lockat med stora lockar och löshår, läppförstoring, rouge på kinderna, highligt på ögonlocken, under ögonbrynen, på näsan och kindbenen, mascara, en ljus consealer under ögonen, eyeliner. HBilden är tagen med en starkt ljus rakt frammifrån som slätar ut huden. Om bilden inte är rtushrad har hon myket puder som mattar ner huden och jämnar ut den ovanpå foundation.
 
 
Gansa säker på att hon har plattat håret och har hårfärlägning. Blekt tänderna. Läppförstoring, massa foundation, hon har fyllt i ögonbrynen med ögonskugga och sedan målat med brun/genomskinlig mascara på stråna uppåt,  sotade ögon med mycket eyeliner och läsögonfransar med mycket mascara. Bröstförtoring.
 
 
 
 
Fake tan, blondetat hår, highligts på näsbenet, kindbenen, på ögonbryns kanten och ögonvrån. Lösögonfransar, läpppena, läppstift, läppglans, foundation och counturer under kindben, på panna och runt ögon, näsa och haka. 
 
 
PHOTOSHOP! Löshår, lockat hår, vet ej om läppförtoring kan var fallet här, ser extremt stora ut för att vara så smal men vet ej ser ju ganska naturligt ut (på en överviktig kvinna kan ha dessa läppar men inte en size 0 person). Starkt mjukt ljus -lite starkare en dagsljus, foundation, bronze sotade ögon. Men så mycket photoshop att man inte kan se sminket.
 
Läppförtoing, löshår, photoshop, starkt ljus (tror med blixt) och smink. Väldigt photoshopat kan man se på huden på kindbenen och runt näsan. cat eye sminkning med mycket eyeliner och highlight på kinder, nästa och runt ögonen. Counturer under kindben och haka. 
 
 
 
 

#118 Ett fake skön...

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#117 a desire for ...

0 Läs mer >>
 

#116 7 Steps to ha...

0 Läs mer >>
Jag har länge gått runt och varit missnöjd med en lång rad saker med mitt utseende. Egentligen försöker jag fokusera på omateriella värden men just utseende är min svaga punk. Utseende är ju egentligen inte något materiellt då det speglar hur du mår och det är ditt verktyg att uttrycka dig, såklart man vill bry sig, men på rätt sätt så att säga :)! Hur om helst har jag nu en tillfredsställd och nöjd känsla om det mesta, mitt hår, min kropp, min hy osv.. Det är som att alla bitarna har fallit på plats och min kropp börjar balanseras frå oharmonin som varit rådade ett tag nu. Jag är inte omöjlig att tillfredsställa jag har bara haft otur som på olika sätt bidragit till mitt missnöje.

Till att börja med har jag gjort modelljobb som har krävt att jag ändrat (färgat/klippt) mitt hår på sätt jag inte gillar. Sen är mitt hår väldigt svårt att få bra volym i och jag har helt rakt hår som utöver allt detta lätt blir slitet i topparna när jag färgar eller blonderar det. Jag har otaliga gånger svurit på att jag aldrig mer ska röra mitt hår med färg eller blekning. Men nu har jag i alla fall en frisyr som inte är så slitet och med en färg och längd som jag gillar. Det är otroligt skön känsla kan jag lova och vägen hit har varit lång. Men nu när jag är här känns allt så okomplicerat på ett bra sätt.

Något annat är att jag haft en torr fläck på kinden. Den sedan växt till sig på vänstra sidan av mitt ansikte, det har lixom blivit ett fält av små röda prickar och rödaktig rodnad runt ner mot käken som nu på senare tid ser ut som några små små finnar som ligger UNDER min hy, alltså det är ixom inga finnar man kan klämma utan dem ligger inbäddade i huden (WTF). Detta har jag haft problem med i snart 2år vilket har oroat mig på många plan och nästintill gjort mig galen. Jag har prövat allt (Allt utom kemisnk peeling då jag inte gillar metoden) -Corison, hundläkare, aloevera, jojoba olja, tvål och vatten, olika ansiktskrämer, bivax, ättika, kräm för frostskadad hud, olika ansiktsmasker, bara låta det vara osv.. och NU äntligen har jag kommit underfund med hur jag botar mig själv, jag använder sårsprit  som jag sprayar på 2 gånger om dagen och torkar bort noga med bomull och sedan antibakteriell creme på natten efter jag spritat det en gång. Det funkar ju jätte bra, nu är det bara 5 prickar kvar och jag känner mig helt plötsligt lugn, lugn i själen. Jag känner mig stolt över att jag inte har gett upp och hela tiden sökt efter lösningar... :) Så sköönt. Men ska inte ta ut hela vinsten i förskott för det aldra svåraste är kvar och det är ju att till 100% bli av med alla symptom. 

Ja så dessa två viktiga igredienser i mitt liv som tagit otoligt mycket av min tid har ÄNTLIGEN börjat släppa taget om min själ. Konstigt att man är så känslig, konstig att man inte kan hålla sig stabil och konstigt att hudläkaren inte kunde se vad jag hadde för utslag.

Love L
 
 

#115 Nöjd

0 Läs mer >>
okay ine helt omedvetet med jag har inte orkat skriva något senaste tiden. Jag känner att jag har FÖR mycket bara... kanske blir blogg inlägg när jag orkar.

#114 glömde bort b...