0 Läs mer >>
Jag har försöker varje dag att finna min inre röst och tro. Varje dag kommer jag ett litet steg närmare och hela tiden finner jag nya svar men också nya frågor. Något jag har insätt är att om man ber (oavsett om det är till en gud eller ej) blir man starkare.

Så jag ber för att jag ska finna styrkan att följa mitt hjärta och jag ber för alla ni andra att ni finner ljuset som kan leda er till mening och tro på livet.
 

#163 Archangel Michae...

0 Läs mer >>
Hello, jag är verkligen glad idag!!!! Jag blev klar med min kurs "Concept Art I" som jag inte har blivit klar med tidigare för att jag helt tappade min studie motivation. Men nu har jag tillbaka energin så tog tag i det. Har bara kvar min uppsats på "to do" listan.

Idag fick jag också svar om att jag blivit antagen till illustratör centrum. Så roligt och spännande att komma vidare!
 
Sen köpte jag en rosa skrivbok för min uppsats :)! Känns som min examen ligger ganska nära ändå! 
 
 

#162 Happy

0 Läs mer >>
Är ganska trött nu vilket känns bra! Idag har jag känt mig effektiv, fixat sista uppgiften för Cencept Art kurs då vi skulle göra design för ett spel (men eftersom jag har inriktat mig på film fick jag dispens). Jag har nu skickat in det så har jag tur blir jag godkänd på den kursen.

Sen har jag varit på mitt extrajobb och hjälpt min chef att göra några order leveranser.

Sen har jag gjort en logga för en kund i Vektor grafik och skickat så är nästan klar med det.


Allt känns bra och jag känner mig verkligen nöjd med dagens insats.


 
P.S Jag älskar söta gif bilder :)

#161 Trött och nöjd

0 Läs mer >>
Någonting stor inte riktigt rätt till när jag helt plötsligt står och maniskt måste mangla alla lakan och handdukar. Det är som en sorts terapi. Men någonstans innerst inne sörjer jag min inre rebell som alltid hatat att tvätta. Hur kunde jag fastna i detta och varför vill jag helt plötsligt vara så korrekt? Livet heter det tror jag, man åldras och helt plötsligt blir man som sin mamma! Det ända som skiljer är att jag älskar mjukmedel och använder inte "SKONA" tvättmedel, utan "Ariel". Vet inte om jag ska skratta eller gråta?

Men det är ju just känslan av att vara stark i sitt liv jag är driven av, att ha kontroll på alla små delar av livet, inte lämna saker åt slupen inte ens en liten smutsfläck eller doften på handdukarna.

Att ha ett respektabelt hem och familj känns väldigt centralt i mitt liv och jag har alltid älskat värmen som finns i en stark och välmående familj. Familjer är som växter, de kräver omvårdad, tid, omtanke och kärlek och då får man tusenfalt tillbaka.


#160 Från rebell till...

0 Läs mer >>
Det konstiga är att människor ofta blir ofta mer rädda för ett paket en själva innehållet när det kommer till olika situationer. Därför är det ganska farligt att levererar saker på sätt vi gör idag. Till att börja med är människor rent generellt för rädda. Denna rädsla kommer från när vi är små då vi lär oss att vi SKA vara rädda och sedan när vi blir äldre hittar vi på saker för att få utlopp för vår inlärda rädsla, rädsla för att inte vara älskade, räcka till, att bli skadad på olika sätt -psykiskt och fysiskt.

Nyheterna finns där för att tillgodose detta destruktiva behov, underhållnings program som handlar om hat, hämnd, skönhets hets och våld fyller också detta behov. Sedan är vi passiva medresenärer som fortsätter att äta det vi blir matade med från samhället och det bidrar till att det kräver mer energi att hålla hela den verklighetsfrånvända "rädslogenererande" tillvaron i rörelse och den får sin näring av att vi är offer. Ända sättet att bryta detta mönster och vara ett offer är att sluta se saker på ytan, skala av onödig rädsla och fokusera på sånt som är konstruktivt och gör dig modig.

Så jag vill bryta denna trend som jag känner mig allt mer och mer kvävd av med att säga att vi inte har något att vara rädda för.
 
 
 

#159 inlärd destrukti...

0 Läs mer >>
Jag fick för ca 3år sedan en dracena av min pappa när vi var på ett växthus, till denna dracena köpte jag en ny kruka som jag bad personalen att plantera den i så den hade lite att växa i och jag kunde veta att den hade bra jord. Men ganska så fort efter att jag kom hem märkte jag att dracenan började bli vinglig och mjuk i stammen. Nu 3år senare fick jag nog och skulle plantera om den, jag grävde upp den och försökte få den mer stabil, för läget blev ohållbart. Tillslut insåg jag att de hade grävt ner palmen ca 5cm, så stammen va under jorden. När jag upptäckte detta blev jag jätte arg, hur kan man göra så mot en växt? Den var ca 1m när jag köpte den och de verkligen misshandlade den, under alla dessa år förstod jag inte hur dåligt den hade det utan jag trodde det va något fel på växten. Nu står den högt upp, har ny jord, den står fortfarande lite snett men den är riktigt stabil och ser gladare ut. Känns bra att ta tag i saker och jag gjorde det verkligen i sista sekund! Nu ska den få mer vatten därför att jag trodde jag vattnade den för mycket förut. Den ska må toppen bra och jag ska kompensera den för misshandeln.

#158 Dracena

0 Läs mer >>
Hejsan
Jag bublbar inombords av al positiv energi som har mött mig på min väg mot mitt mål. Jag känner mig stark och självständig även om jag kanske inte ser så mycket ut här i världen, men det viktigaste är att man själv är stolt över det man gör tycker jag, sedan kanske någon dag folk kan förstå vad man gör och uppskatta den strävan man har.

Jag har just fått godkänt på mitt ämne "Metoder/tekniker kan man använda för att förmänskliga djurkaraktärer i 2D film"
som jag ska skriva en C uppsats i. Det är verkligen ett stort framsteg att ha tagit första klivet och nu har jag fått godkänt för att gå vidare. Så jag är otroligt motiverad!

Det andra är att jag ska jobba som Kommunikatör med ansvar för PR och sociala medier i Köpenhamn efter jul. Perfekt timing och det är verkligen vad jag behöver göra för att gå vidare i min karriär. Är så glad att bo och jobba med min man också! Trodde jag skulle vara kvar själv här i Visby om han åkte iväg till KPH. Men allt löser sig och känns så jävla braaaa!
 
 
 

#157 Im so happy

0 Läs mer >>
Denna post är skriven till min morfar som 11.40 den 12 oktober 80år gammal dog efter att påbörjat sin cellgifts behandling mot en tumör i hjärnan.

Morfar, du var en stor förebild för mig i min ganska kaotiska familj, du har alltid varit en person som med ett tillbakalutat lugn observerat världen och i din egen takt utan stress hanterat alla situationer. Du har aldrig gått med på att göra något som du inte velat eller som du inte tyckt känts bra vilket är en enorm styrka. Men samtidigt har du alltid varit så ödmjuk och omtänksam, alltid ställt upp för alla och framförallt mig. Det kommer jag alltid att bära med mig!

Jag minns som det va igår när jag höll din hand och tog farväl, känslan av overklighet och att inte kunna greppa hur stora känslor det handlade om i det ögonblicket men samtidigt stå inför ett berg likt Mount Everest sträckte sig högt upp över horisonten. Inte ens nu vågar jag se på detta berg i mitt hjärta. För det mesta försöker jag minnas dig med mycket kärlek, men ibland gör det så obeskrivligt ont. Du har gett mig så mycket och jag vill inte förstöra det för att du inte kunde vara kvar, för jag vet att du ville stanna! Jag vill leva och göra dig lycklig där du vilar i himlen. Jag vet att vi kommer träffas igen, men förhoppningsvis dröjer det några år tills dess. Jag kommer alltid hedra ditt minne morfar och du kommer alltid ha en speciell plats i mitt liv och många andras.

Jag minns det sista du sa till mig, "Du kan alltid ringa din morfar om du behöver hjälp, jag hjälper dig gärna, med vad det en är"

Min älskade morfar <3 du kommer alltid finnas hos oss!
 
Här en låt som jag tänker på dig när jag hör
 
 
"Let's look up as we walk, so that the tears don't spill
Remembering that spring day, that lonely night.
Let's look up as we walk, count the blurry stars
Remembering that summer day, that lonely night.

Happiness is above the clouds, 
Happiness is above the skies.
Let's look up as we walk, so that the tears don't spill
Crying as we walk, that lonely night.
Remembering that autumn day, that lonely night.

Sadness is in the shadow of the clouds, 
Sadness is in the shadow of the moon.
Let's walk with our head held up so that the tears don't spill, 
Crying as we walk, that lonely night."
 

#156 Ett år sedan vi ...

0 Läs mer >>


From "the double"

#155 Korean 김정미 - 햇님

0 Läs mer >>
Jag har sedan jag varit liten älskat naturmedicin. Jag gillar tanken på att vi är en del av naturen och att vi med tanke och intelligens kan förstå våran sjukdoms situation. Det är när vi inte förstår som vi behöver starka läkemedel som bara slår ut allt. Varför ska vi bedöva hostan när den behöver läkas? Varför ska vi ta avdämpande smärtstillande medel när vi behöver lära oss att känna mer?

Något jag alltid gjort är att plocka örter. Jag gillar kryddor, bara doften av en ört som är nyttig gör att jag känner mig helt underbar innombords och genast bättre. Sedan är det pyssligt att hänga upp små knippen och torka dem och det är vacker att ha hemma!
 
Dagen tips på förkylningste riktigt bra!
Naturligt atibakteriellt och stärker imunförsvaret. Gör såfort du börjar känna dig lite låg och behöver energi eller är sjuk.
Koka ingefära och citron i vatten i ca 20min. Gör en stor laddning som du kan ha i kylen och värma när du behöver.  Ta fram, värm upp och tillför mjölk, honung och kanel. Underbart som en immunförsvars stärkande dryck och en härlig smak som är ganska stark. Har gett detta till min kille som varit förkyld och han älskar det!
 
 

http://www.huskurer.net/ är en sida jag börjat läsa lite på, de har bra tips och man får kolla runt lite för att läsa om vad de skriver där.
 
Så idag följde jag deras råd och köpte jag en äppelcider vinäger som innehåller en moder d.v.s en flytande trådig vit sak som är väldigt nyttig. Kanske fungerar, det ska vara en äppelcidervinäger som är ofiltrerad, kallpressad och ekologisk. Den jag köpte kostade runt 40kr så det va inte alls farligt. Ska dricka ett glas vatten med 1msk vinäger i varje dag så får jag se.

På huskurer.net står det vad är det bra för;

Matsmältning. Tag en matsked äppelcidervinäger i ett glas vatten 15 minuter före maten för att underlätta din matsmältning.

Sura uppstötningar. Använt varje dag kan äppelcidervinäger minska problem med sura uppstötningar och halsbränna. Men eftersom folk med dessa problem kan ha svårt att hantera sura saker bör den spädas ut mer än vanligt.

Magkramp, uppkördhet, gaser i magen. Pektinet i äppelcidervinäger lugnar hela matsmältningssystemet och kan hjälpa med många av symtomen associerat med IBS och liknande åkommor.

Förstoppning. Äppelcidervinäger har en milt laxerande verkan vid kronisk förstoppning, men brukar inte orsaka lös mage hos dem med normal avföring.

Candida. De svampdödande ämnena i äppelcidervinäger kan hjälpa att hålla kontroll på överväxt av candidasvamp. Ättiksyran och äppelsyran är bakteriedödande, virusdödande och svampdödande och hjälper till att balansera tarmfloran.

Immunstärkande. Med en mer balanserad tarmflora stärks immunförsvaret. Många rapporterar färre förkylningar när de tar äppelcidervinäger dagligen.

Äppelcidervinäger hjälper lymfsystemet och är slemlösande, vilket med tiden kan underlätta problem som täppta bihålor, förkylning, och allergi.

Diabetes och blodsockerspikar. Ättiksyran verkar fördröja förbränningen av enkla kolhydrater, vilket jämnar ut bergen och dalarna i blodsockernivåerna. källa Därför kan ett dagligt intag av äppelcidervinäger vara förmånligt för både diabetiker och de på en högkolhydratdiet.

Högt blodtryck. Äppelcidervinäger kan hjälpa dem som lider av högt blodtryck.


Detoxifiering. En msk äppelcidervinäger i ett glas vatten dagligen har en detoxifierande och renande effekt på levern.

Viktnedgång. Ättiksyran i äppelcidervinäger motverkar kroppens ackumulering av fett och leverlipider. källa Pektininnehållet verkar också hindra kroppens förmåga att ta upp fett. Ett glas äppelcidervinägervatten innan maten brukar också minska hungerkänslorna.

Halitos, dålig andedräkt. Syrorna i äppelcidervinäger dödar bakterierna som orsakar halitos. För att göra ett munsköljningsmedel, tag en matsked ÄVC i en halv dl vatten och skölj ca 20-30 sekunder.

Hudproblem. Äppelcidervinäger hjälper din hud att få ett bättre pH-värde. Badda huden med 1/3 ÄVC till 2/3 vatten mot acne, eksem och andra hudproblem. Kan vara ännu effektivare om det samtidigt används invärtes.

Rastlösa ben. Att dricka äppelcidervinäger vatten regelbundet kan hjälpa kroppen att höja låga kaliumnivåer – en tänkbar anledning till rastlösa ben.

Basgörande. Äppelcidervinäger höjer kroppens pH-värde – en avgörande faktor i en mängd sjukdomar och åkommor.

Allmänt stärkande och energigivande. Det kan vara en effekt av alla andra fördelar, men många tycker de får mer energi och uthållighet av att inta äppelcidervinäger dagligen.


 
 
 

#154 Naturmedicen, fö...

0 Läs mer >>
Jag tänkte vika undan från min regel om att inte posta materiella saker här. Men jag känner att jag har ganska bra argument för att kunna det, nämligen att det jag tänkte skriva om nu  - Parfymer, faktiskt ha en djupare invärkan en bara det visuella. Doftsinner är otroligt viktigt sinne och jag tror att det berör oss på många plan.

Men kanske av en anledningen så älskarr jag parfymer. De underbara dofter som man kan köpa i underbara små parfym flaskor gör en helt salig av mysighets faktorn och de säger så mycket om den personen som har den på sig. En kvinna klär bäst i är en underbar doft. Det finns så många olika dofter för så många olika tillfällen. Man brukar veta ganska tydligt vad man gillar i doftväg och man kan fastna för sina favoriter. Ibland ändar man smak och förändras så man knappt kan tänka sig ha samma parfym man hade 2år sedan. Det är intressant!
 
 
Mina favoriter är:
 
Escada, Desire me,
Min vardags parfym. En mysig parfym som luktar lite som en lyxig hudkräm blandat med vanilj och liljor. Världigt fräsh och lyxig känsla och den är väldigt hållbar.
 
Prada, Candy
En underbar vanilj parfym som luktar lite dov vanilj och karamell. Tyvärr är den inte riktigt prisvärd då lukten alltid försvinner fort för mig, så den brukar jag inte köpa. Men går någon förbi med den underbara doften blir jag nästan lite kär!
 
Brittney Spears, Midnight fantasy
En blommig doft som luktar friskt och sött. En perfekt gå ut doft som jag fått många komplimanger för. Väldigt stark lukt så passar inte bra till vardags då den är lite stark och mycket blommor i doften. Men den är verkligen en av mina favoriter.
 
Versace Crystal Noir
En halvsöt parfym med bastoner av kokos, men sedan övergår det till en mer mogen blommig, rökig lukt, underbar som jag köpte idag just.  Något i den påminner om J.L Miami Glow och den är en annan doft jag gillar. Den är lite enklare och passar mer på stranden medans versace doft är lite tyngre och mognare.
 
Tips på sidor man kan hitta jätte billig parfym är http://www.parfym.se/
 
http://www.fragrantica.com/ om du vill läsa recenssioner, hitta dofter som påminner om en speciell sorts parfym eller om du vill söka på olika dofter.

#153 Parfym

0 Läs mer >>

#152 Just go for it