#153 Parfym

Jag tänkte vika undan från min regel om att inte posta materiella saker här. Men jag känner att jag har ganska bra argument för att kunna det, nämligen att det jag tänkte skriva om nu  - Parfymer, faktiskt ha en djupare invärkan en bara det visuella. Doftsinner är otroligt viktigt sinne och jag tror att det berör oss på många plan.

Men kanske av en anledningen så älskarr jag parfymer. De underbara dofter som man kan köpa i underbara små parfym flaskor gör en helt salig av mysighets faktorn och de säger så mycket om den personen som har den på sig. En kvinna klär bäst i är en underbar doft. Det finns så många olika dofter för så många olika tillfällen. Man brukar veta ganska tydligt vad man gillar i doftväg och man kan fastna för sina favoriter. Ibland ändar man smak och förändras så man knappt kan tänka sig ha samma parfym man hade 2år sedan. Det är intressant!
 
 
Mina favoriter är:
 
Escada, Desire me,
Min vardags parfym. En mysig parfym som luktar lite som en lyxig hudkräm blandat med vanilj och liljor. Världigt fräsh och lyxig känsla och den är väldigt hållbar.
 
Prada, Candy
En underbar vanilj parfym som luktar lite dov vanilj och karamell. Tyvärr är den inte riktigt prisvärd då lukten alltid försvinner fort för mig, så den brukar jag inte köpa. Men går någon förbi med den underbara doften blir jag nästan lite kär!
 
Brittney Spears, Midnight fantasy
En blommig doft som luktar friskt och sött. En perfekt gå ut doft som jag fått många komplimanger för. Väldigt stark lukt så passar inte bra till vardags då den är lite stark och mycket blommor i doften. Men den är verkligen en av mina favoriter.
 
Versace Crystal Noir
En halvsöt parfym med bastoner av kokos, men sedan övergår det till en mer mogen blommig, rökig lukt, underbar som jag köpte idag just.  Något i den påminner om J.L Miami Glow och den är en annan doft jag gillar. Den är lite enklare och passar mer på stranden medans versace doft är lite tyngre och mognare.
 
Tips på sidor man kan hitta jätte billig parfym är http://www.parfym.se/
 
http://www.fragrantica.com/ om du vill läsa recenssioner, hitta dofter som påminner om en speciell sorts parfym eller om du vill söka på olika dofter.

Kommentera här: