0 Läs mer >>
Hej Hej. Jag har haft upp och ner kurvor i mina känslor senaste dagarna, mycket dalar då jag kände mig deppig. Men nu är jag tillbaka igen på fötterna vilket är super skönt. Imorgon går jag upp kl 05 för att hinna till båten och sen åker jag till Stockholm. Ska bli mysigt att träffa min familj. Av någon anledning så händer det alltid så mycket i allas liv och man ses inte så ofta som man borde. Familjen är otroligt viktig för mig och jag värderar den väldigt tungt!

Så idag har jag äntligen klippt mig, känns som en evighet sedan men det va nog inte så länge sedan? Minns faktiskt inte så kanske är ett dåligt tecken? Kände hur som helst att det verkligen behövdes och det va väldigt befriande att få topparna bortklippta av frisörskans vassa sax. Sen åt jag en underbar middag med min mormor som just nu stickar en kofta till mig i kashmere garn. Super mysigt!

Något annat jag är glad över är mina insatser på städområdet. Har städat och damsugit så mycket. Känner verkligen hur min energi har försvunnit med all städning. Är så krävande att städa tycker jag? Att moppa golven går an, det är lite roligt med vatten och det blir så fint, rent och luktar gott. Även att skaka och piska mattor funkar, men dammsuga, tvätta fönster och damma, nej usch finns inget mer tråkigt !

Nej nu ska jag göra klart alla paket och packa klart.

Kram alla och ha en bra kväll.

#150 Bättre

0 Läs mer >>
Har beställt en underbar replika av Frans Von Stuck i olja. Den kommer att komma om ca 1 månad... :)

Ska bli underbart att få den, sen ska jag rama in den också... men det får jag ta sen när den kommer!

#149 So exciting :D

0 Läs mer >>
När jag var yngre var jag rädd för saker som var svårt eftersom att det va extremt jobbigt och det tog emot i hela själen, jag kunde inte förstå de människor som enkelt gav sig in i allt och bara gav 100% i alla situationer. För mig då fanns inte den möjligheten ens eftersom att inte ensvisste vilken riktning eller hur jag skulle "ge allt". För mig är det nu mycket mer en mognads grad, den egenskapen kommer med åren! Det är i princip inget som känns omöjligt som påverkar mig i dagsläget vilket kanske är en av anledningarna till att jag vågar skriva detta, såklart saker är omöjliga för mig i allra högsta grad MEN det har hamnat bortom den väg jag går på i livet.

För mig är det lite av en besvikelse att inse att alla dessa människor som jag kände mig i underläge gentemot i unga år faktiskt rent utsagt var i ett överläge p.g.a en mer utvecklad disciplin, belöningssystem och att de hade mer stöd av sitt hem med ett bra självförtroende.

Jag hade t.ex extremt svårt att fokusera på lektioner i hela min grundskola och i gymnasiet en viss mån eftersom jag aldrig fick hjälp. Jag hade inte verktygen att motivera mig själv och jag hade inte tillräckligt bra självförtroende för att göra saker på egen hand eftersom jag ville vara säker på att jag gjorde "rätt" så jag bad hela tiden lärare om hjälp, ofta tog det 15 min mellan varje gång läraren hade tid att svara på mina frågor. Så hade jag 3 frågor under en lektion satt jag totalt 45 min och visste itne vad jag skulle göra och jag kände en obehaglig känsla av dåligt självförtroende, hjälplöshet och ångest. De i sin tur bidrog tilla tt jag vågade göra ennu mindre på egen hand och ajg blev mer beroende av att fråga om hjälp. Sedan blev läraren lite irriterad på mig eftersom hen hade så många elever som behövde hen att hen blev stressad. Det gjorde att jag mådde dåligt över att behöva hjälp och att vara i skolan över huvud taget speciellt på lektionerna som ajg behövde hjälp på, t.ex. matten. Det blev en otroligt negativ cirkel för mig där jag kände mig värdelös i skolan och jag bara ville dö varje dag. Sedan ljusnade det på lektioner jag hade lätt för och itne behövde fråga saker utan klarade mig på egen hand. Men det vägde inte riktigt upp det som va dåligt så jag hatade verkligen skolan.

En viss del i det va också att jag fick för lite hjälp hemma eftersom jag hade 3 st yngre syskon och min mamma var väldigt upptagen med dom, att laga mat och fixa med olika aktiviteter osv.. och att jag dessutom tyckte det var tråkigt gjorde inte saken bättre.

Det var tider det och jag är så tacksam och glad att jag klarade mig igenom den tiden av mitt liv som jag kan beskriva som den jobbigaste perioden av mitt liv. Speciellt i slutet av gymnasiet som handlade mycket om självmordstankar, ångest och jag kunde ibland bara gråta en hel lektion. Tårarna bara forsade och jag visste inte varför. Jag blev också extremt ljud känslig och kunde börja gråta av minsta lilla ljud. Sen hade jag migrän i princip varje dag och jag va tvungen att stanna hemma p.g.a min huvudverk vilket gorde att jag under gymnasiet hade en frånvaro på typ 45%.

Jag vet att många har vuxit upp under samma förhållanden och det har varit väldigt tabu för mig att tänka och prata om den tiden av mitt liv eftersom jag har varit rädd för att bli dömd. Dömd för att vara en svag individ som inte klarar samhällets krav. Jag kan nu se på det hela med mycket omtanke gentemot mig själv och jag dömer snarare samhället som tvingade mig genomgå detta. Hur kunde jag bli så nerbruten av samhällets maskin och varför ska vi tvingas passa in i en mall som passar långt ifrån alla som missköts så otroligt mycket. Tyvärr ser samhället ut på detta sätt och tills någon kommer på ett bättre sätt kommer det tyvärr att fortsätta med denna psykiska tortyr som pågår dag ut och dag in, generation efter generation...

Nu är jag dock glad och jag har pluggat 3år på universitet inom något jag gillar och som får mig att känna mig stark istället för svag och framförallt har jag lärt mig att peppa mig själv.
 
Så jag vill att alla unga männsikor som idag går igenom skolan ska ha en guldmedaj för den extrema process de går igenom och jag önskar verkligen ni kunde se hur ni bit för bit lägger något för eran egen framtid. Det är fantastiskt och jag hoppas att skolan för förbättringar med mer resurser och bättre special pedagoger inom de olika ämnena.  

#148 Grundskolan var ...

0 Läs mer >>
 
Nu är min bild klar, varit mycket små detaljer men alla bitar föll på plat och jag är så nöjd med att ha bilden klar :)
 
 

#147 Nu är min bild k...

0 Läs mer >>
 
En otrolig bild som jag älskar, skulle vilja ha en sån här men vävd gobeläng 50cm x 1m över min säng, skulle vara otroligt :)!!!! Mahmoud Farshchian är en otrolig konstär som vet hur varje pänsel drag ska se ut för att göra det vackert och estetiskt tilltalande. Jag beundrar hans skönhet i bilderna och estetik i färger och komposition!
 

#146 Mahmoud Farshchi...

0 Läs mer >>
Något jag lärt mig är att stanna upp när något känns jobbigt, sedan zooma ut lite och fråga mig själv varför jag antar att vissa saker ska vara så oanpassade efter mina känslor, mitt liv osv.. det är som att jag är en sköldpadda som desperat undrar varför alla skal är sjukt osköna. Jag antar ibland att det värsta ska hända. Jag kan fundera över hur jag ska hantera alla möjliga sorters "mardröms scenarion" som jag ska klara mig att leva med. T.ex. hur jag ska hantera en grupp hjärndöda oemotionella kollegor i framtiden om jag nu skulle få den typen av jobb. Eller hur jag skulle kunna göra karriär i ett jobb med massa pappersarbete och stela chefer. Men mitt i all denna oro och ångest får jag känslan av att allt detta kommer aldrig hända, jag sitter bara och bygger någon sorts låtsasvärld som "de vuxna" har lärt mig när jag va liten. Hur jag alltid hörde i skolan hur viktigt det är att kunna matematik eller så, jag känner någonstans att alla dessa varningar om hur hemskt ens liv kommer bli har satt sig i mitt huvud och gjort raka motsatsen till att motivera mig att bli bättre.

Jag kommer alltid omge mig av kreativa och förhoppningsfullt förstående människor, jag kommer vara på platser där jag känner mig bra och automatiskt kommer känna mig stark, jag behöver inte låtsas vara någon jag inte är och framförallt kommer jag att vara lycklig, vilket är meningen med allt :)!

#145 Förväntar mig de...

0 Läs mer >>
En liten titt på vad jag gör, jag hoppas ni blir nyfikna på se det färdiga resultatet sen. Jag håller just på att ska börja med renderingen d.v.s ljussätta och sådär. Har bara valt färg temat och fixat klart lin arten d.v.s det "tråkiga" är gjort. Känns sjukt bra. Äntligen är den snart klar, har fixat med den så länge bara för att få till alla blommor, löv osv.. så mycket detaljer!

#144 Work in progress

0 Läs mer >>
Some cute kawaii envoirments. Here you can find more; http://www.picgifs.com/graphics/kawaii-scene/

Have a good evning <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#143 Cute graphic kaw...