0 Läs mer >>
Hejsan, har precis sått min första kattgräs någonsin, aldrig behövt förut eftersom min katt får vara ute, men nu när jag bor mitt inne i Köpenhamn får min att bara va ute på söndags utflykt ute i närmaste grönområde. Så för hennes hälsas skull köper jag kattgräs som är en naturlig källa till vitaminer och mineraler samt en del av matsmältnings systemet.

Kattgräs kan man så utav vilket sädesslag som helst, t.ex. havre, korn eller så och det brukar ta 3-4 dagar för skotten att komma fram. Man kan täcka krukan med plast för att det ska bli mer fukt för fröna, men tänk på att de ska ha lufthål eller en öppning så det inte möglar. En tumregel är att så frön lika långt ner under jorden som de är tjocka, d.v.s havre behöver enbart komma ner ca 3mm i jorden/perlit eller var man använder. Jag har hört att det även går att så i "toa-lett" pappersströ!  

Man kan även så en stor kruka eller så och ha inne/på balkongen för att katten ska få lite mer känsla av naturen!

Så söt liten katt som ligger och njuter i sitt fina gräs!
 

#190 Kattgräs

0 Läs mer >>
Jag har haft en extremt intensiv dröm period som avslutades för en vecka sedan, det va otroligt skönt att få så mycket klarhet och insikt. Jag frågar mina drömmar svar på svåra frågor som är svåra för mig själv att förstå. Men den sista klardrömmen jag hade va så tydlig och gav mig svar på många frågor. Jag vill inte lämna ut personen i fråga som den handlade om eftersom det är väldigt personligt och hemsk dröm. Men jag kan säga att efter drömmen kan jag nu härifrån klara mig själv, bearbeta och förstå resten av problemet!

Så nu har jag slappt mina drömmar "fria". Jag låter dom vara och jag minns knappt vad de handlade om för de är som helt vanliga drömmar, så skönt att vakna och bara vara utvilad.

Om det är någon som vill ha råd om hur man tar hjälp av sina drömmar får ni gärna kommentera här!

Ha en bra söndag...

#189 Drömmarna vilar

0 Läs mer >>


Senaste tiden har präglats av att jag jobbar mycket på mina inre värden. Jag har börjat känna mig tillfreds med hur jag ser ut, min stil osv och det känns skönt att gå vidare med det. På samma sätt som man kan tycka det är skönt att köpa något som man länge velat ha. Det blir lixom en sorts grej som bara tar upp ens energi när man har den på en lista! Ja så fungerar jag med nästan allt, jag har tydliga mål och saker jag vill uppnå i ett konkret mål, sedan hoppas jag mellan dessa för att skapa en jämn balans i min egen utveckling. Det kan vara att jag i en viss persiod utväcklas socialt, sen fysiskt och menatlt och sedan komemr en liten period då jag hämtar nergi från mitt inre, sen utifrån och sen har jag en period då jag utväcklas av naturen osv..
 
Jag har inställningen att man aldrig ska förminska sina känslor eller skapa en falsk verklighet till "någon" man igentligen inte är. Det är otroligt svårt för när man släpper alla föväntingar på sig själv och struntar i hur andra uppfattar en så känner man sig otroligt fri men samtidigt så känns det svårt, för där är man inte lika "bestämd" och man är inte alls så självsäker och medveten om vad som är rätt/ fel eller bra och dåligt :). För att gå närmare in på ämnet så är det så att jag under en lång tid har läst en bok, som jag älskar och den heter "attraktionslagen och hur man använder den till sin fördel". Den är otroligt bra eftersom det propagerar för att människor ska använda sin kapacitet och energi på sånt de vill i sitt hjärta enbart. Det inte fören vi gör det vi får rätt energi i våra liv och skapar med vår fulla kraft. Boken är skriven av ett par där kvinnan i förhållandet har en ande som komunicerar via henne från en annan dimention som förklarar för omvärlden via den här boken hur man ska bli lycklig och må bra med attraktionslagen! 
 
Dessa punkter är något som samafattar det jag lärt mig med boken:

* Dina förutsättningar skapas först i ditt huvud, de är inte redan bestämda eller existerar inte av sig själv!
* Dina tankar är en kraft som leder dig dit du tänker, oavsett om det är positivt eller negativt eller gör dig lycklig / olycklig.
* Man ska lära sig att se sitt tanke mönster för att bli medveten om negativa tankar oxh kunna styra sitt liv rätt.
* Man ska följa sitt hjärta och enbart göra sånt som gör en lycklig!
* När man känner obehag från en tanke ska man inte fortsätta tänka på det utan man ska analysera varför man känner som man gör och genom att bli medveten undviker man den typen av tankar i fortsättningen.
* Det spelar ingen roll om du tänker jag vill bli ful eller jag vill inte bli ful, attraktionslagen utgår bara från din mentala bild du skapat. Så man ska inte tänka på vad man inte vill, det leder i fel riktning!

Det var stora drag det jag har kommit fram till, läs gärna boken för en väldigt tydlig förklaring hur man lär sig att bli mer medveten om ens riktning och tankar!
 
 
 
 
 
 

#188 Attraktionslagen

0 Läs mer >>
 
Började med att jag inte fick till något att fungera på jobbet igår, så då tänkte jag att det är bättre att jag är hemma, men ikke! Idag har ALLT strulat. Jag är så trött och det har idag även gått upp för mig vad det är som folk kan bli arga på med teknik. Ingenting gör som jag säger varken min dator eller mobilen och INGA program på vaken mobilen eller datorn fungerar heller för den delen.

Börjar med att jag startar min "fusk app" bluestack som gör ens dator till en android för att jag ska publicera lite saker åt företaget jag jobbar på på Instagram. Den laggar och vägrar sköta sig, så då använder jag "gramblr" som även den är ett verktyg för att ladda ner saker till Instagram från datorn, även den är helt åt skogen. Så jag tänker att jag kan maila de bilder som ska laddas upp, öppna de och ladda i min mobil och sedan logga ut från min vanliga instagram till företagets och sedan ladda upp bilderna på den vägen.

Men som jag misstänkte fungerar inte instagram heller. Kan inte logga in, står att jag har en för gammal version! Jag laddar ner den senaste men det går fortfarande inte. Börjar bli smått galen vid det här laget! Så jag gör ett knep jag läst på Yahoo answer och loggar in genom att resetta mitt password med facebook. Nackdelen är att jag nu måste ha ett lösenord jag inte haft tidigare vilket säkert resulterar i att jag kommer glömma det om någon vecka eller så.

Så jag är inloggad igen och jag börjar smått ge upp. Men tänker att jag kan kanske ladda ner senaste mjukvaran på iTunes. men iTunes rekommenderar att man gör en säkerhets kopia och det borde jag gort för länge sedan eftersom jag har massa bilder på min telefon, och det är det jag nu har gort senaste 2 timmarna, för att när jag har överfört alla filer så laggar hela datorn och allt förstörs och när jag kollar i min backup map så är det lite smått och gott där som inte alls är i någon ordning och bara konstigt dosent make sense! Så jag måste radera hela mappen på ca 9 GB och börja om, har nu suttit i ca 40min och väntat på en mer traditionell filöverföring från min mobil till datorn. Har ställt in att den ska radera bilderna från mobilen efter filöverföringen så det inte ska bli massa dubbletter och annat crap som det har en tendens att bli! Kan säga att den står på ca 50% klar nu! SUCK

Ingen har sagt att livet ska vara lätt men är bara en så jävla idiotisk liten grej som är så svååår!

 
UPPDATERING: Allting är löst, kan logga ut och in på Instagram, har uppdaterat nya IOS och an äntligen jobba! 

#187 Dålig dag